FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stjepan Čuić novi predsjednik Društva hrvatskih književnika

ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Novi predsjednik Društva hrvatskihknjiževnika(DHK) u sljedećemu trogodišnjem mandatu bit će StjepanČuić, odlučeno je na današnjoj izbornoj skupštini Društva.
ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Novi predsjednik Društva hrvatskih književnika(DHK) u sljedećemu trogodišnjem mandatu bit će Stjepan Čuić, odlučeno je na današnjoj izbornoj skupštini Društva.

Stjepan Čuić dobio je 77 glasova, a njegov protukandidat Hrvoje Hitrec 45 glasova.

Za dopredsjednike Društva izabrani su Maja Gjerek Lovreković i Srećko Lipovčan.

Stjepan Čuić tom je prigodom istaknuo kako će se zauzimati da hrvatska književnost od Marulića do danas bude afirmirana i u medijima i u školskoj lektiri. Uz brigu o hrvatskome jeziku, on će se, kako je istaknuo, zauzimati za suradnju s izdavačima, Maticom hrvatskom i Leksikografskim zavodom jer, po njegovoj ocjeni, u leksikonima često ima nepravilnih i netočnih interpretacija.

Književnik Miro Gavran, kojega je, zajedno s Čuićem, Upravni odbor kandidirao za predsjednika, još je prije dva tjedna Upravnom odboru poslao pismo u kojemu stoji da se - zbog opsežnog posla koji nosi predsjednički mandat te osobnih i profesionalnih obveza u Hrvatskoj i inozemstvu - ne želi kandidirati. Pismo je danas prvi put javno pročitao da, kako je rekao, ne bi bilo medijskih špekulacija o razlozima njegova odustajanja od kandidature.

Odbor Fonda "Miroslav Krleža" izvijestio je da će ugledna nagrada, koju Fond dodjeljuje svake druge godine, biti uručena Slobodanu Novaku za roman "Pristajanje" 7. srpnja, na dan rođenja tog velikana hrvatske književnosti.

Povjerenstvo za dodjelu godišnje nagrade "Tin Ujević" odlučilo je nagraditi zbirku pjesama "Tijat" Borbena Vladovića, a nagrada će autoru biti uručena početkom srpnja u Vrgorcu.

Stjepan Čuić je na mjestu predsjednika Društva hrvatskih književnika naslijedio Slavka Mihalića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙