FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski premijer Ivo Sanader u ponedjeljak i utorak u Izraelu

ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade IvoSanader u ponedjeljak i utorak boravit će u službenom posjetu DržaviIzrael tijekom kojeg će razgovarati s izraelskim premijerom ArielomSharonom i posjetiti muzej holokausta "Yad Vashem", priopćeno je upetak iz ureda vlade RH za odnose s javnošću.
ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader u ponedjeljak i utorak boravit će u službenom posjetu Državi Izrael tijekom kojeg će razgovarati s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i posjetiti muzej holokausta "Yad Vashem", priopćeno je u petak iz ureda vlade RH za odnose s javnošću.

Riječ je o prvom posjetu jednog predsjednika hrvatske vlade Izraelu ikada, a u izaslanstvu su, uz premijera Sanadera, potpredsjednik vlade Damir Polančec, ministar kulture Božo Biškupić i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, navodi se u priopćenju.

Hrvatski premijer prvog bi se dana posjeta, u ponedjeljak, trebao susresti s predsjednikom izraelskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Giorom Eilandom, a trebao bi posjetiti i tamošnji parlament Knesset.

U utorak bi, prema priopćenju, hrvatsko izaslanstvo trebalo posjetiti muzej holokausta "Yad Vashem", obići Aleju pravednika i Povijesni muzej te u Dvorani sjećanja položiti vijenac i zapaliti vatru s vječnog plamena.

Hrvatski će premijer u Parku naroda u Jeruzalemu zasaditi drvo u spomen prvog posjeta predsjednika hrvatske vlade Izraelu, a potom će se sastati s premijerom Arielom Sharonom, čime će dvodnevni posjet završiti, stoji u priopćenju vladinog ureda za odnose s javnošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙