FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Ideja europskog ujedinjenja nema alternative

ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je učetvrtak na svečanom otvaranju Crans Montana Foruma u Monacu da idejaeuropskog ujedinjenja nema alternative.
ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je u četvrtak na svečanom otvaranju Crans Montana Foruma u Monacu da ideja europskog ujedinjenja nema alternative.

Ideja Europskog ujedinjenja nema alternative, jer alternativa bi mogla biti konfrontacija kao što je to bio čest slučaj u europskoj povijesti, rekao je Sanader, koji sudjeluje na dvodnevnoj konferenciji Crans Montana Foruma.

Premijer je naglasio da Europa mora pronaći novi put nakon krize uzrokovane nepotvrđivanjem ustava na referendumima u Francuskoj i Nizozemskoj i neusvajanja financijskog plana.

Upravo takva europska povijest obilježena ratovima, sukobima, posezanjem za tuđim teritorijem i krvoprolićima uči nas da moramo pronalaziti putove koji će takvu povijest zamijeniti sigurnom i prosperitetnom budućnošću za sve europske narode i države. Zato se vrijedno boriti za uspjeh projekta europskog ujedinjenja, naglasio je predsjednik Vlade Sanader.

Premijer Sanader u petak će primiti nagradu Zaklade Crans Montana Foruma za poseban doprinos razvoju demokracije i temeljnih ljudskih sloboda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙