FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader na Crans Montana Forumu u Monacu

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader, kojisudjeluje na dvodnevnoj konferenciji Crans Montana Foruma u Monacu,naglasio je na svečanom otvaranju konferencije da Europa mora pronaćinovi put nakon krize uzrokovane nepotvrđivanjem ustava nareferendumima u Francuskoj i Nizozemskoj i neusvajanja financijskogplana, priopćeno je iz Vlade RH.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji sudjeluje na dvodnevnoj konferenciji Crans Montana Foruma u Monacu, naglasio je na svečanom otvaranju konferencije da Europa mora pronaći novi put nakon krize uzrokovane nepotvrđivanjem ustava na referendumima u Francuskoj i Nizozemskoj i neusvajanja financijskog plana, priopćeno je iz Vlade RH.

Ideja Europskog ujedinjenja nema alternative, jer alternativa bi mogla biti konfrontacija kao što je to bio čest slučaj u Europskoj povijesti, rekao je Sanader.

Upravo takva europska povijest obilježena ratovima, sukobima, posezanjem za tuđim teritorijem i krvoprolićima uči nas da moramo pronalaziti putove koji će takvu povijest zamijeniti sigurnom i prosperitetnom budućnošću za sve europske narode i države. Zato se vrijedno boriti za uspjeh projekta europskog ujedinjenja, naglasio je predsjednik Vlade RH Sanader.

Tijekom sutrašnjeg dana premijer Sanader sudjelovat će na plenarnoj sjednici o izazovima i šansama novog svijeta te primiti nagradu Zaklade Crans Montana Foruma za poseban doprinos razvoju demokracije i temeljnih ljudskih sloboda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙