FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

26. lipnja Dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Glavna skupština Ujedinjenih naroda,1987. proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protivzlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama, želeći upozoritiglobalnu svjetsku javnost na taj problem i potrebu aktivnog uključenjana globalnoj i nacionalnoj razini, podsjeća Vladin ured za suzbijanjezlouporabe opojnih droga.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Glavna skupština Ujedinjenih naroda, 1987. proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama, želeći upozoriti globalnu svjetsku javnost na taj problem i potrebu aktivnog uključenja na globalnoj i nacionalnoj razini, podsjeća Vladin ured za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.

Budući da problem ovisnosti o drogama u nemalim razmjerima pogađa naše društvo, osobito mlađu populaciju, prepoznata je nužnost pokretanja šire društvene akcije na nacionalnoj razini u obliku medijske kampanje o utjecaju i štetnosti opojnih droga, a s ciljem promoviranja zdravih stilova života. U tu svrhu i ove godine Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama 26. lipnja 2005. obilježit će se prigodnim aktivnostima na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, priopćeno je iz Vladinog ureda.

Najvažniji cilj obilježavanja ovog dana je pomoć obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja, kao i razvijanje preventivnih edukativno-promidžbenih aktivnosti usmjerenih na mlade i adolescente, ističe u priopćenju predstojnica Ureda Bernardica Juretić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙