FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: Otvoren Međunarodni dječji festival

ŠIBENIK, 19. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni dječji festival (MDF)svečano je u subotu navečer otvoren u Šibeniku predstavom plesnogteatra "Oplasteatro" iz talijanskog grada Umbertide, koji je naLjetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale sv.Jakova i Gradske vijećnice, izveo plesnu igru "Julija i Romeo".
ŠIBENIK, 19. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni dječji festival (MDF) svečano je u subotu navečer otvoren u Šibeniku predstavom plesnog teatra "Oplasteatro" iz talijanskog grada Umbertide, koji je na Ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, izveo plesnu igru "Julija i Romeo".

To je prvi put u 45 godina postojanja da je MDF otvoren stranom predstavom.

U ime pokrovitelja Festivala, hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, svečanosti otvaranja nazočila je predsjednikova savjetnica za kulturu Maja Kocijan Razović.

Na otvaranju MDF-a bila je i potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, te brojni drugi ugledni gost, koje je pozdravila šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

Tradicionalno, svečanost otvaranja Festivala završila je velikim vatrometom u šibenskoj gradskoj luci i pučkom feštom.

Do 2. srpnja, do kad će se na Trgu Republike Hrvatske vijoriti festivalska zastava, u Šibenskom kazalištu i na brojnim otvorenim pozornicama bit će izvedeno oko 112 različitih scenskih, glazbenih, filmskih, literarnih i likovnih programa s gotovo 1500 sudionika. Uz hrvatske, na Festivalu će nastupiti i ansambli iz 14 zemalja svijeta, a u 15 festivalskih radionica radit će više od 450 mališana.

Za vrijeme trajanja 45. MDF-a u Šibeniku će zasjedati Izvršni odbor UNIMA-e, svjetske lutkarske organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙