FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: najavljen ovogodišnji "Organum Histriae"

PULA, 9. lipnja 2005. (Hina) - U Puli je danas najavljen Osmimeđunarodni festival "Organum Histriae" - Umag 2005. posvećen baroknomskladatelju Gabrielleu Pulitiu, čiji je skladateljski rad ostavioneizbrisiv pečat u povijesti orguljaške glazbe u Italiji, ali iHrvatskoj.
PULA, 9. lipnja 2005. (Hina) - U Puli je danas najavljen Osmi međunarodni festival "Organum Histriae" - Umag 2005. posvećen baroknom skladatelju Gabrielleu Pulitiu, čiji je skladateljski rad ostavio neizbrisiv pečat u povijesti orguljaške glazbe u Italiji, ali i Hrvatskoj.

Po riječima pomoćnika pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu i kulturu Istarske županije Vladimira Torbice, ta manifestacija ima međuregionalni karakter. Na orguljaškim koncertima koji počinju 10. srpnja u Bujama, a nakon brojnih istarskih gradova završavaju 24. srpnja koncertom u pulskoj crkvi sv. Franje, nastupit će talijanski, hrvatski i švedski glazbenici.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, ovogodišnji međunarodni festival "Organum Histriae", bit će ujedno most prema skorom učlanjenju grada Umaga u asocijaciju European Cities of Historical Organs.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙