FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispravak vijesti HNA0812 "Čelnici HSLS-a i LS-a najavili ujedinjenje".

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA0812"Čelnici HSLS-a i LS-a najavili ujedinjenje" isprave titule ĐurđeAdlešić i Zlatka Kramarića tako da umjesto riječi predsjednica ipredsjednik upišu potpredsjednica i potpredsjednik.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA0812 "Čelnici HSLS-a i LS-a najavili ujedinjenje" isprave titule Đurđe Adlešić i Zlatka Kramarića tako da umjesto riječi predsjednica i predsjednik upišu potpredsjednica i potpredsjednik.

Vijest ispravljena glasi:

Čelnici HSLS-a i LS-a najavili ujedinjenje

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić i potpredsjednik LS-a Zlatko Kramarić najavili su danas ujedinjenje njihovih dviju stranaka.#L#

Liberalni čelnici su ustvrdili da su njihove stranke već počele "ozbiljne razgovore" te da se ujedinjenje može očekivati krajem ljeta, odnosno početkom jeseni.

"Liberali se doista moraju ujediniti. Moramo pronaći što je devedesetih godina građane privlačilo toj opciji i vratiti se na te pozicije", kazao je Kramarić na konferenciji za novinare, koju je s potpredsjednicom HSLS-a održao u Hrvatskom saboru.

Komentirajući aktualnu političku situaciju Đurđa Adlešić je ustvrdila da su građani u posljednje vrijeme medijski zaokupljeni jedino lokalnim post-izbornim koaliranjima, umjesto važnijim stvarima poput pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Moramo izraziti zabrinutost jer se šutjelo o najvažnijim stvarima vezanim uz standard građana", kazala je Adlešić, ocijenivši da je riječ o "uobičajenoj metodi skretanja pažnje s bitnih pitanja".

Ocijenila je da bi Vlada građanima trebala detaljno predstaviti značenje reformi i njene konkretne posljedice na njihov standard. Stoga je zatražila da se na sljedećoj saborskoj sjednici zastupnike izvijesti o rezultatima sastanka ministra financija Ivana Šukera s predstavnicima MMF-a u Washingtonu.

Kramarić i Adlešić podržali su i današnji Vladin prijedlog da se općinski načelnici, gradonačelnici i župani biraju izravno.

"Mi smo to predlagali i ranije. Šteta što do izmjena zakona nije došlo prije lokalnih izbora", prokomentirala je Đurđa Adlešić.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙