FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ispravak vijesti HNA0803 "Predstavljena knjižica..."

Hrvatska-ispravakVažna obavijest: ispravak vijesti HNA0803 "Predstavljena knjižica..." Knjižica Darka Polšeka"Otvorena deklaracija o neznanju" predstavljena je danas u predvorjuSveučilišta u Zagrebu.

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) -

Molimo korisnike da u vijesti HNA0803 emitiranoj pod naslovom "Predstavljena knjižica "Otvorena deklaracija o neznanju" unesu ispravke u drugom i u posljednjem odlomku tako da umjesto imena Ivan Šurag treba stajati Ivan Šugar te umjesto nakladnik "Markota" treba stajati nakladnik "Markot.tel".

Ispravljenu vijest objavljujemo u cijelosti.

ZAGREB, 23. lipnja 2005.(Hina) -

Knjižica Darka Polšeka "Otvorena deklaracija o neznanju" predstavljena je danas u predvorju Sveučilišta u Zagrebu.

O neznanju i Deklaraciji govorili su autor Darko Polšek, akademici Josip Bratulić i Vladimir Devide i Ivan Šugar iz Savjeta Učilice, na poticaj kojeg je izrađena ta "Otvorena deklaracija o neznanju".

Polšek je podsjetio kako je u našem društvu problem na koji se način osobno znanje može pretvoriti u društveno.

"Jedan od problema je tzv. nasljeđe etike kolektivizma", ocijenio je Polšek, dodavši kako u nas vlada još i nespremnost da pojedinačna znanja dođu u javnost.

Znanju pogoduje tzv. prijateljsko-neprijateljsko okružje znanstvenika, o kojem govori filozof Karl Popper, ustvrdio je Polšek i dometnuo kako znanju također bolje pogoduje protestantsko od katoličkoga okružja.

Knjižica "Otvorena deklaracija o neznanju", koju je objavio zagrebački nakladnik "Markot. tel", sadrži osnovne izvore neznanja i načine borbe protiv njeg.

Uredništvo Hine

(Hina) yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙