FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V A Ž N A obavijest: ispravak vijesti HNA4651 "Western Union...."

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA4651, objavljenoj pod naslovom "Western Union otvoriopredstavništvo u Zagrebu za zemlje regije" unesu ispravak u drugurečenicu četvrtog odlomka i izbace riječi "vrijednost" i "dolara".
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA4651, objavljenoj pod naslovom "Western Union otvorio predstavništvo u Zagrebu za zemlje regije" unesu ispravak u drugu rečenicu četvrtog odlomka i izbace riječi "vrijednost" i "dolara".

Iz Western Uniona i PR agencije IM&C naknadno su izvijestili da nije riječ o vrijednosti transakcija u dolarima, kako je bilo navedeno u njihovim press materijalima, nego o broju transakcija.

Uredništvo gospodarstva

Ispravljena vijest u cijelosti glasi:

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Tvrtka za prijenos novčanih sredstava Western Union otvorila je službeno danas predstavništvo u Zagrebu koje će biti zaduženo za poslovanje Western Uniona u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.#L#

Western Union je i prije otvaranja predstavništva, od 1998. godine, pružao usluge prijenosa novca u Hrvatskoj u suradnji sa Hrvatskom poštom, HVB Splitskom bankom i drugim poslovnim bankama, a dosad se poslovanjem Western Uniona u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi upravljalo iz Beča, istaknuo je regionalni direktor Western Uniona za jugoistočnu Europu Kruno Valentić.

Od ureda u Zagrebu očekuje se kvalitetniji pristup tržištu u Hrvatskoj i drugim zemljama europskog jugoistoka, potencijal kojih je u 23 milijuna njihovih stanovnika, dodao je dopredsjednik Western Uniona za istočnu Europu Kurt Marx. Dodao je da većina transakcija putem Western Uniona u Hrvatsku dolazi iz Njemačke, SAD-a, Austrije i drugih zemalja s brojnijim hrvatskih iseljeništvom.

Po riječima višeg dopredsjednika Western Uniona za Europu, Bliski Istok, Afriku i Južnu Aziju Hikmeta Ersteka, ukupno svjetsko tržište doznaka procijenjeno je na 159 milijardi dolara godišnje, a u tom tržištu Western Union sudjeluje se 16 posto. U 2004. godini, kako je rekao, broj transfera između fizičkih osoba dosegnuo je 97 milijuna, a 146 milijuna bio je broj transakcija fizičkih prema pravnim osobama.

Na upit je odgovorio kako je politika tvrtke da se ne iznose podatci za pojedine zemlje. Erstek je napomenuo da hrvatsko tržište bilježi rast iznad prosječnog rasta na svjetskoj razini, koji uspoređujući prvi ovogodišnji kvartal s prošlogodišnjim, iznosi 19 posto.

Tvrtka Western Union osnovana je 1851. godine u SAD-u, a sadašnje ime dobija 1856. godine. Od 1995. posluje kao dio korporacije First Data Corp. Zajedno sa tvrtkom kćeri Orlandi Valuta ima 225 tisuća predstavništava u više od 200 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙