FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: pokrenuta proizvodnja bešavnih cijevi

SISAK, 23. lipnja 2005. (Hina) - U pogonu Valjaonice bešavnih cijeviSisak, najvećem i najvažnijem proizvodnom postrojenju sisačkeValjaonice cijevi, danas je, nakon devet mjeseci zastoja, ponovnopokrenuta proizvodnja.
SISAK, 23. lipnja 2005. (Hina) - U pogonu Valjaonice bešavnih cijevi Sisak, najvećem i najvažnijem proizvodnom postrojenju sisačke Valjaonice cijevi, danas je, nakon devet mjeseci zastoja, ponovno pokrenuta proizvodnja.

Time je Valjaonica, nakon odlaska bivšeg vlasnika, ruskog "Mečelja", ponovno pokrenula i obnovila najveći dio prijašnje proizvodnje, uz potporu hrvatske Vlade, izjavio je predsjednik Uprave Valjaonice cijevi Sisak Damir Begović.

Pokretanjem proizvodnje u pogonu VBC u četverobrigadnom sustavu rada, s čekanja je pozvano i u proizvodnji angažirano 400 radnika, te u Valjaonici cijevi Sisak, prema Begovićevim riječima, sada u proizvodnji i na pratećim poslovima radi oko 1000 od ukupno oko 1600 radnika.

Proizvodnja u VBC-u, srcu sisačke Željezare, pokrenuta je nakon što smo 7. lipnja, kao što smo i planirali, pokrenuli proizvodnju čelika u pogonu Čeličana, te su stvoreni uvjeti da se pokrene proizvodnja 1500 tona bešavnih cijevi za poznatog inozemnog kupca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata", rekao je Begović.

Kazao je da je Uprava zadovoljna do sada ostvarenom dinamikom pokretanja proizvodnje i povratkom radnika na posao.

"Ponovnim pokretanjem proizvodnje ispunjavamo svoju obavezu prema Hrvatskom fondu za privatizaciju, koji je stopostotni vlasnik Valjaonice cijevi Sisak, kao i prema hrvatskoj Vladi koja je dala državno jamstvo za pokretanje proizvodnje i obrtna sredstva za nabavu sirovina i rezervnih dijelova u iznosu od 18 milijuna dolara, na temelju kojeg smo podignuli kredit kod Zagrebačke banke", izjavio je Begović.

Naveo je da se obavljaju kontakti s poznatim inozemnim tvrtkama za prodaju željezarinih cijevi i ostalih metalurških proizvoda, tako da daljnji rad zavisi o novim narudžbama.

Istaknuo je da Valjaonica ima dobre majstore i stručnjake, koji u postojećim tehnološkim mogućnostima proizvode jako kvalitetne proizvode, te da Uprava računa na plasman proizvoda izvan Europske unije, koja ima carine na cijevi iz Hrvatske.

(Hina) xzmalj yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙