FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Znanje pustila u pogon novu tiskarsku liniju

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Nakladnička i tiskarska tvrtka Znanjepustila je danas u pogon novu tiskarsku liniju vrijednu 2,5 milijunaeura.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Nakladnička i tiskarska tvrtka Znanje pustila je danas u pogon novu tiskarsku liniju vrijednu 2,5 milijuna eura.

Riječ je o modernom tiskarskom postrojenju marke Heidelberg, kupnjom kojega je, po riječima predsjednika uprave Branka Jazbeca, završena prva faza pripreme za proizvodnju kartonske ambalaže za prehrambenu, kozmetičku i farmaceutsku industriju.

Ta će proizvodnja, najavio je, tijekom 2006. godine biti upotpunjena strojevima za potpuno automatiziranu proizvodnju ambalaže, a ukupna investicija cjelokupnog projekta je 4 milijuna eura.

Proizvodnja kartonske ambalaže ima dobru perspektivu zbog strogih ekoloških propisa Europske unije koje karton kao materijal zadovoljava.

Novu proizvodnu liniju u pogon je pustio predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji je izrazio zadovoljstvo uvođenjem vrhunske tehnologije, ulaganjima, ali i, kako je rekao, povjerenjem banaka u ovakve gospodarske projekte.

Upitan hoće li, kako je više puta najavljivao, uskoro sudjelovati na sjednici Vlade, predsjednik Mesić rekao je da hoće, ali da čeka tematsku sjednicu na kojoj će se razgovarati o strateškim pitanjima, odnosno o strategiji razvoja gospodarstva. Ocijenio je da Hrvatska dosad nije imala strategiju koja bi pokrenula gospodarstvo u cijelosti, već su se, kako je rekao, stvari razvijale segmentarno.

Tvrtka Znanje osnovana je 1947. godine. Od 1993. djeluje kao dioničko društvo u pretežno privatnom vlasništvu. Ima 120 zaposlenih. Društvo je organizirano u tri profitne cjeline: Nakladništvo, Tiskarstvo i Trgovina, podjednako zastupljene u ukupnom godišnjem prometu, koji je prošle godine iznosio 52 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙