FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: rast industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Zagrebu uožujku u odnosu na veljaču povećana je 4,6 posto, no u odnosu naožujak 2004. manja je za 10,5 posto, objavio je Odjel za statistikuGradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Zagrebu u ožujku u odnosu na veljaču povećana je 4,6 posto, no u odnosu na ožujak 2004. manja je za 10,5 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Industrijska proizvodnja u Zagrebu u prva tri mjeseca ove godine bila je 2,2 posto niža nego u istom lanjskom razdoblju.

Prerađivačka industrija, koja čini 80,66 posto industrijske aktivnosti Zagreba, porasla je u ožujku u odnosu na veljaču 8,8 posto, dok je u odnosu na ožujak 2004. u padu za 12,4 posto.

U rudarstvu i vađenju industrijska je proizvodnja u ožujku zabilježila porast od 251,2 posto u odnosu na veljaču, dok je prema ožujku lani smanjena za 81,9 posto.

U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom industrijska je proizvodnja prema veljači pala za 9,3 posto, a prema ožujku 2004. godine manja je za 2,3 posto.

Promatrano po pojednim granama u sklopu prerađivačke industrije, industrijska proizvodnja u ožujku je u odnosu na veljaču najviše povećana u proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda (65,2 posto), u proizvodnji uredskih strojeva i računala (42,7 posto) te proizvodnji hrane i pića (36,7 posto).

Istodobno, najveći se pad bilježi u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda (55,1 posto) te preradi drva, proizvodnji proizvoda od drva i pluta, osim namještaja te proizvodnji predmeta od slame i pletarskih materijala (29 posto).

U odnosu na ožujak 2004., najveći porasti industrijske proizvodnje u prerađivačkoj industriji zabilježeni su u proizvodnji duhanskih proizvoda (255,1 posto) te uredskih strojeva i računala (51,8 posto).

Najveći pad zabilježen je u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda (75,1 posto).

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙