FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 7. lipnja

ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za utorak, 7. lipnja.
ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za utorak, 7. lipnja.

ZAGREB - Dva sajma, 18. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira Intergrafika, te 22. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja Modernpak, koji se prvi put održavaju u istom terminu, bit će svečano otvoreni na Zagrebačkom velesajmu. Na ukupnoj izložbenoj površini od 12 tisuća četvornih metara svoje proizvode će do 10. lipnja, predstaviti 300 izlagača iz Hrvatske i 20 stranih zemalja.

Novi termin i nova koncepcija sajmova pridonijet će, kako se očekuju, ne samo boljim rezultatima sajmova nego i budućeg poslovanja tvrtki-izlagača.

Sajmove će otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić (11 sati, Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić primit će nizozemsku ministricu za vanjsku trgovinu Karien Van Gennip s kojom će razgovarati o suradnji u području agro-industrije, energetike, upravljanju i pročišćavanju voda, ekološkoj tehnologiji, te izgradnji teretnih brodova, kao i onih za rekreaciju, suradnji na području brodogradnje i poduzetništva s Nizozemskom, ali i o Memorandumu o razumijevanju za 2004.-2005. koji je potpisan 30. siječnja lani u Den Haagu. Nizozemska ministrica i poslovna delegacija 26 nizozemskih tvrtki borave u službenom posjetu Hrvatskoj od 5. do 6. lipnja ove godine. Nakon sastanka, kako je najavljeno, medijima će biti poslano priopćenje.

ZAGREB - Članovi Misije MMF-a će nakon dvotjednog boravka tijekom kojeg su s hrvatskim dužnosnicima razgovarali o stand-by aranžmanu održati završnu konferenciju za novinare (HNB, u 10 sati)

ZAGREB - Svečano otvorenje hrvatsko-mađarskog poslovnog skupa na kojem će biti riječi o poslovnim mogućnostima u Hrvatskoj, te o mađarsko-hrvatskim gospodarskim odnosima u svjetlu priključivanja Europskoj uniji. Predviđeni su, nakon plenarnog, i individualni razgovori predstavnika 17 mađarskih tvrtki s predstavnicima zainteresiranih hrvatskih tvrtki. Gospodarska razmjena Hrvatske i Mađarske lani je, po mađarskim podacima, iznosila 678 milijuna eura, što je u odnosu na godinu prije povećanje od 43,8 posto. Pritom je hrvatski izvoz iznosio 108 milijuna eura i bio je 15,5 posto veći.(13 sati, hotel "I", Remetinačka 106).

BEGOVO RAZDOLJE - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković posjetit će Udrugu proizvođača mlijeka Primorsko-goranske županije s kojima će razgovarati o problematici goranskih proizvođača mlijeka i aktualnoj problematici proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj (10 sati, Begovo Razdolje).

OPATIJA - Na 12. međunarodnom savjetovanju Krmiva 2005. koje se otvara u Opatiji i koji će se održavati do 9. lipnja, bit će razmotreni svi aspekti vezani uz tehnologiju proizvodnje i hranidbu u stočarstvu i ribarstvu . Savjetovanje organizira Grupacija industrije stočne hrane Hrvatske gospodarske komore (8,30 sati, Hotel "Ambasador").

ZAGREB - Zagrebačka banka predstavit će na susretu s novinarima novosti u kreditiranju građana (10 sati, ured uprave Zagrebačke banke, Paromlinska 2).

ZAGREB - Udruga Hrvatski izvoznici i Hrvatska poštanska banka potpisat će Sporazum o suradnji (10 sati, prostorije Hrvatske poštanske banke, Jurišićeva 4/1).

ZAGREB - U povodu otvaranja pete poslovnice Imex banke u kojoj će se obavljati poslovi vezani uz fizičke osobe, poslovodstvo Banke predstavit će portfelj banke, kao i dosadašnje ostvarene rezultate i buduće poslovne planove (11 sati, Vlaška ulica 26).

SISAK - Županijska komora Sisak, koja djeluje u sastavu Hrvatske gospodarske komore (HGK), svečanom sjednicom Gospodarskog vijeća i dodjelom priznanja malim, srednjim i velikim trgovačkim društvima te zaslužnim pojedincima, obilježiti će 135. obljetnicu svog djelovanja (velika Komorina dvorana u Ulici S.S. Kranjčevića 16 u 11.30 sati). U organizaciji HKG i Županijske komore Sisak, održat će se tradicionalna akcija promocije hrvatske proizvodnje i hrvatskih proizvoda "Kupujmo hrvatsko" na kojoj će sudjelovati 85 izlagača iz cijele Hrvatske, od kojih 10-ak proizvođača i udruga iz Sisačko-moslavačke županije (Veliki kaptol na Trgu bana Josipa Jelačića od 14 do 17 sati).

Urednik: Darko Buković

tel: 01/ 4808 607

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙