FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trend ciklus: industrijska proizvodnja u travnju veća za 0,7 posto

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Industrijska je proizvodnja utravnju, prema desezoniranim podatcima, veća za 0,7 posto odproizvodnje iz ožujka, dok je u odnosu na travanj prošle godinezabilježila rast od 3,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Industrijska je proizvodnja u travnju, prema desezoniranim podatcima, veća za 0,7 posto od proizvodnje iz ožujka, dok je u odnosu na travanj prošle godine zabilježila rast od 3,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Ukupna je industrijska proizvodnja u razdoblju od svibnja prošle do travnja ove godine u usporedbi s proizvodnjom iz razdoblja od svibnja 2003. do travnja 2004. porasla za 3 posto.

Ti su podaci izračunati iz trend indeksa, serije desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

Statistika prema područjima Nacionalne klasifikacije djelatnosti pokazuje da je na mjesečnoj razini, u travnju u odnosu na ožujak, proizvodnja u rudarstvu i vađenju veća za 2,7 posto, u prerađivačkoj industriji za 0,8 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom zabilježen pad proizvodnje za 0,1 posto.

Na godišnjoj pak razini, u travnju ove u odnosu na travanj prošle godine rast proizvodnje bilježi se jedino u prerađivačkoj industriji i to za 4,8 posto, dok se u ostale dvije djelatnosti bilježi pad proizvodnje i to za 2,1 posto u rudarstvu i vađenju, te 2,6 posto u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom.

Prema odabranim odjeljcima NKD-a, industrijska proizvodnja u travnju ove godine u usporedbi s istim lanjskim mjesecom zabilježila je porast u devet djelatnosti, pri čemu najviše u izdavačkoj i tiskarskoj djelatnosti, za 17,1 posto, proizvodnji strojeva i uređaja, za 14,9 posto, te proizvodnji ostalih prometnih sredstava, za 13,5 posto.

Istodobno, pad proizvodnje na godišnjoj je razini zabilježen u tri djelatnosti - opskrbi električnom energijom, plinom, parom i toplom vodom, za 2,7 posto, proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda, za 2,6 posto, te vađenju sirove nafte i zemnog plina, za 1,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙