FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvorka pozvala Izraelce i Palestince na suradnju

LONDON , 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici "Četvorice" (SAD,UN, EU i Rusija) koji su se u četvrtak sastali u Londonu inzistiralisu na "hitnoj potrebi" uspostavljanja suradnje između Izraelaca iPalestinaca s konačnim ciljem izraelskog povlačenja iz pojasa Gazetijekom kolovoza.
LONDON , 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici "Četvorice" (SAD, UN, EU i Rusija) koji su se u četvrtak sastali u Londonu inzistirali su na "hitnoj potrebi" uspostavljanja suradnje između Izraelaca i Palestinaca s konačnim ciljem izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze tijekom kolovoza.

U priopćenju objavljenom nakon sastanka, sudionici su ponovno istaknuli poziv objema stranama da se drže obećanja zadanih u sklopu smjernica mirovnog plana za Bliski istok.

Sastanak Četvorke u Londonu uslijedio je nakon neuspjeha izraelsko-palestinskog summita održanog u utorak. "Četvorka podsjeća da su ostala još samo dva mjeseca prije najavljenog početka povlačenja iz pojasa Gaze te njezini članovi inzistiraju na hitnoj potrebi da Izraelci i Palestinci počnu surađivati i raditi izravno zajedno", stoji u priopćenju.

Četvorka je osudila nedavno nasilje u kojemu je žrtava bilo na objema stranama te ih je pozvalo da "obustave bilo kakvu eskalaciju nasilja kako bi se omogućilo mirno povlačenje bez incidenata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙