FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediteranske igre: Sportaši u Selu pod jakom zaštitom

ALMERIA, 22. lipnja 2005. (Hina) - U ranim jutarnjim satima u srijeduhrvatska mediteranska reprezentacija stigla je u španjolsku Almeriju,poprište XV. Mediteranskih igara na kojima će se do 3. srpnjanatjecati 3610 sportaša iz 21 zemlje Europe, Afrike i Azije.
ALMERIA, 22. lipnja 2005. (Hina) - U ranim jutarnjim satima u srijedu hrvatska mediteranska reprezentacija stigla je u španjolsku Almeriju, poprište XV. Mediteranskih igara na kojima će se do 3. srpnja natjecati 3610 sportaša iz 21 zemlje Europe, Afrike i Azije.

Zrakoplov iz Zagreba prema Almeriji kasnio je oko sat vremena u polasku, ali to nimalo nije pokvarilo veselo ozračje u zrakoplovu u kojem su putovale rukometaši i rukometašice, odbojkaši i odbojkašice, košarkašice, misija HOO-a, te zdrastvena služba. Posebno su dobro raspoloženi bili predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, koji su u zrakoplovu sjedili sa bivšim predsjednikom HOO-a i članom MOO-a Antunom Vrdoljakom.

Umorne članove reprezentacije dočekala je u zračnoj luci Martina Goldoni, službenica hrvatskog veleposlanstva u Madridu koja će tijekom cijelih Igara raditi mediteranski atache, te raditi kao spona između naše misije i Organizacijskog odbora. No, niti umješna Martina Goldoni nije mogla pomoći pri dolasku u Mediteransko selo El Toyo, kada su Španjolci sasvim nepotrebno gotovo dva sata pomno pregledavali čitavu prtljagu, dok je, inače, na velikim natjecanjima vrlo brzi proces akreditiranja, išao jako sporo. Dodatnu nervozu unio je i polusatni nestanak električne energije, pa su naši mediteranci tek oko pet sati ujutro otišli na zasluženi počinak, dok gotovo svi članovi misije nisu uopće spavali zbog brojnih administrativnih obveza. Hrvati su još imali i sreće, jer je puno brojnijoj francuskoj reprezentaciji čitava prtljaga umjesto u Almeriji, završila u Madridu, a u Selo su Francuzi ušli gotovo kao izbjeglice.

Novoizgrađeno Mediteransko selo, koje će nakon Igara služiti kao stambena zona sa ukupno 1052 apartmana, nalazi se 15 kilometara od središta Almerie i izuzetno je dobro čuvano. Uz nekoliko blokada, kompletna konjička jedinica španjolske policije danonoćno na konjima patrolira uz vanjsku ogradu, a pregled od strane snaga sigurnosti na samom ulazu u Selo je iznimno rigorozan.

Hrvatska reprezentacije zauzela je četiri velike zgrade u bloku A6, preko puta su Maltežani, a u neposrednom susjedstvu Francuzi i Talijani. Prosječni apartman sastoji se od jedne velike i četiri manje sobe, te dva sanitarna čvora, ali se od nekih hrvatskih sportaša već mogle čuti pritužbe da su sobe očito dovršene u posljednji trenutak, te nisu ni temeljito očišćene. Dosta posla imale su nutricionistkinja Mimi Vurdelja i liječnica Andreja Miškulin koje su u morale naći prostora za gotovo 150 kilograma lijekova, vitaminskih i drugih pripravaka, sanitetskog materijala i opreme. Hrvatska misija je u srijedu popodne imala problema sa i sa faks-linijama i linijama za prijenosne kompjutore, ali su zato dobili čak šest automobila na korištenje, što je i više od predviđenoga. Veliki posao odradile su tr članice misije - Maja Gencel, Gordana Gaćeša i Maja Čizmić - koje su Selu kao prethodnica već četvrti dan.

Zbog problema pri dolasku u srijedu su otkazani gotovi svi jutarnji treninzi, košarkašice su otkazale predviđenu trening-utakmicu sa Španjolkama, a najteže je bilo jedriličarima koji su u Almeriju stigli tek u srijedu.

U četvrtak će u 11.30 sati u Selu i službeno biti podignuta hrvatska zastava, a prva natjecanja će u petak, 24. lipnja i prije službenog otvorenja odbojkaši koji u 11.15 sati igraju protiv San Marina, te plivači i plivačice, čije kvalifikacije započinju u 9.30 sati, a finala u 16 sati. U međuvremenu će čarter letom iz Zagreba stići još 86 repezentatativaca i to boćari, kajakaši, dizači utega, gimnastičari, golferi, boksači, karataši, mačevaoci, strijelci i vaterpolisti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙