FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poraz odbojkašica, Malević izbornik odbojkaša

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska reprezentacija zaključila jekvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo odbojkašica, što jeodržan u Zagrebu, i trećim porazom.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska reprezentacija zaključila je kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo odbojkašica, što je održan u Zagrebu, i trećim porazom.

Nakon Slovačke i Srbije i Crne Gore odabranice izbornika Ivice Jelića poražene su i u dvoboju protiv Češke. Ovoga puta s maksimalnih 3:0 (24, 19, 26). Hrvatske odbojkašice su tako u tri susreta osvojile tek jedan set i ispustile priliku za plasman na drugi kvalifikacijski turnir.

Nakon ostavke Andreja Urnauta za novog izbornika muške odbojkaške vrste ponovo je izabran Rade Malević. Upravo s njim na klupi hrvatska reprezentacija je izborila europsko prvenstvo.

Nakon što je Malević ostvario veliki uspjeh dobio je otkaz, a priliku su dobili Braco Janković, te Slovenac Andrej Urnaut. Međutim, rezultatski neuspjeh u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, te nezadovoljstvo igrača, "natjerali" su predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) Antu Bakovića da potraži novog izbornika.

"Nakon telefonskih konzultacija 10 od 11 članova IO je izglasalo da se Malevića vrati na izborničku funkciju, dok je taj jedan ostao suzdržan," kazao je Baković. Malević će do na klupi hrvatske vrste ostati do Olimpijskih igara u Pekingu, a već prvu akciju imat će na Mediteranskim igrama u Almeriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙