FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediteranske Igre: Hrvatska delegacija stigla u Almeriju

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Glavnina hrvatske mediteranskereprezentacije otputovala je utorak iz Zagreba u španjolsku Almeriju,gdje će se od 24. lipnja do 3. srpnja održati XV Mediteranske igre. Uposebnom čarteru prvi su na poprište Mediteranskih igara otputovalirukometaši i rukometašice, odbojkaši i odbojkašice, košarkašice,jedriličari, plivači i kompletna misija i medicinsko osoblje Hrvatskogolimpijskog odbora.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Glavnina hrvatske mediteranske reprezentacije otputovala je utorak iz Zagreba u španjolsku Almeriju, gdje će se od 24. lipnja do 3. srpnja održati XV Mediteranske igre. U posebnom čarteru prvi su na poprište Mediteranskih igara otputovali rukometaši i rukometašice, odbojkaši i odbojkašice, košarkašice, jedriličari, plivači i kompletna misija i medicinsko osoblje Hrvatskog olimpijskog odbora.

Drugi dio hrvatske mediteranske ekspedicije od 86 osoba otputovat će u Almeriju 23. lipnja, a treći čarter-let sa 65 osoba odlazi put Španjolske 26. lipnja.

Almeria je nakon Olimpijskih igara u Ateni nova prilika za potvrdu snage hrvatskog sporta na međunarodnom planu i to u vrlo jakoj konkurenciji zemalja mediteranskog okružja, među kojima su i sportske velesile poput Italije, Francuske i Španjolske. Mediteranske zemlje su na OI u Ateni od sveukupno 903 medalje osvojile čak 130 odličja, što dovoljno svjedoči o kvaliteti sportaša koji će krajem lipnja i početkom srpnja nastupiti u španjolskoj pokrajini Andaluziji. Na programu Mediteranskih igara, koje će se, osim u Almeriji, održavati u još pet gradova udaljenih od 15 do 102 kilometra, ukupno je 26 sportova i 270 kompleta medalja.

Hrvatska delegacija u Almeriji, bit će izuzetno brojna sa ukupno 320 osoba, od čega 205 sportaša koji će se natjecati u 25 sportova, zapravo svima koji su na programu osim nogometa. Hrvatska u Almeriju šalje gotovo sve najbolje sportaše, pa će u borbu za odličja dvostruki osvajač olimpijskog odličja dizač utega Nikolaj Pešalov, srebrni dvojac Nikša i Siniša Skelin, stolnotenisači Tamara Boroš i Zoran Primorac, bacačica kladiva Ivana Brkljačić, plivači Gordan Kožulj i Sanja Jovanović, jedriličar Mate Arapov i drugi. U ekipnim sportovima idu najjače selekcije odbojkašica, odbojkaša, košarkašica i rukometašica, dok će vaterpolisti i rukometaši putovati u pomlađenim sastavima zbog brojnih prošlih i budućih obveza na velikim natjecanjima.

Almerija će biti četvrti nastup športskih predstavnika samostalne i neovisne Republike Hrvatske na ovom multišportskom natjecanju nakon Languedoc-Roussillona 1993., Barija 1997. i Tunisa 2001. U ta tri nastupa hrvatski sportaši su ukupno osvojili 86 odličja - 21 zlatno, 29 srebrnih i 36 brončanih, a na zadnjim Igrama u Tunisu naši su predstavnici imali 19 odličja - šest zlatnih, sedam srebrnih i šest brončanih.

Cjelokupna hrvatska reprezentacija za vrijeme Igara boravit će u Mediteranskom selu, koje je projektirano kao buduća stambena zona uz morsku obalu, udaljena 15 kilometara od središta grada. Selo će raspolagati sa 1.031 stambenom jedinicom, s ukupnim kapacitetom 5.656 ležaja, a posebna atrakcija bit će golf teren koji se nalazi unutar samog Sela, te će po prvi puta u povijesti nekog velikog multisportskog natjecanja jedno od natjecanja održati unutar Sela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙