FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Milijun eura zbog ekološkog izgreda u Koparskom zaljevu

LJUBLJANA,21. lipnja(Hina) - Ekološki izgred koji se u petak dogodio ukoparskoj luci, kada je ispuštena nafta, uzrokovao je mnogo veću štetunego što se pretpostavljalo, piše u utorak koparski dnevnik "Primorskenovice".
LJUBLJANA,21. lipnja(Hina) - Ekološki izgred koji se u petak dogodio u koparskoj luci, kada je ispuštena nafta, uzrokovao je mnogo veću štetu nego što se pretpostavljalo, piše u utorak koparski dnevnik "Primorske novice".

Iako se na početku pretpostavljalo da je u more isteklo stotinjak litara mazuta, tršćanska specijalizirana tvrtka "Crismani" ocijenila je da je u noći s četvrtka na petak u more zapravo isteklo od pet do 10 tona nafte.

Slovenske službe za rješavanje ekoloških izgreda angažirale su za čišćenje tršćansku tvrtku jer nemaju potrebnu opremu, a jedini eko-brod im je na remontu.

Prema pisanju "Primorskih novica", čišćenje mora i obale od masnih mrlja i taloga nafte trajat će tri tjedna, a stajat će oko milijuna eura.

"Ovakvo nešto više nam se ne smije dogoditi. Moramo imati odgovarajuće plovilo za ekološke intervencije na moru", rekao je koparski gradonačelnik Boris Popovič.

Pod sumnjom da su ispustili naftu u more, dva su strana broda bila usidrena u koparskoj luci, ali su puštena nakon dva dana bez kazne jer se laboratorijskim metodama kojima raspolažu nije moglo utvrditi tko je kriv za nesreću.

Stanje je dodatno pogoršala bura, koja je naftu raširila i izvan Kopra, a zatvorena je i mjesna plaža.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙