FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Hrvatska remizirala s Mađarskom

STEINBRUNN/ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - U drugom kolu Mitropakupa, ekipnog šahovskog natjecanja srednjoeuropskih zemalja, muškareprezentacija Hrvatske odigrala je s Mađarskom neodluečeno 2:2.
STEINBRUNN/ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - U drugom kolu Mitropa kupa, ekipnog šahovskog natjecanja srednjoeuropskih zemalja, muška reprezentacija Hrvatske odigrala je s Mađarskom neodluečeno 2:2.

Jedinu pobjedu izborio je Ante Brkić nakon maratonske borbe s Gaborom Pappom, po pola boda osvojili su Blažimir Kovačević protiv Roberta Rucka i Ante Šarić protiv Csabe Berczesa, a izgubio je Alojzije Janković od Attile Csebea.

Usporeni hod naše reprezentacije iskoristili su Slovaci i Slovenci, koji su nas novim pobjedama dostigli na vrhu. Slovačka je minimalnim omjerom 2,5:1,5 svladala Njemačku, a istim je rezultatom i Slovenija pobijedila Švicarsku.

U drugom kolu natjecanja šahistica, koje igraju na samo dvije ploče, Hrvatska je pobijedila drugu ekipu Austrije s 1,5:0,5. Pobjedu je izborila Borka Frančišković, a u svojem reprezentativnom debiju Petra Kruljac je remizirala nakon maratonske borbe u završnici. U ostalim susretima Češka je s 2:0 pobijedila prvu ekipu Austrije, istim rezultatom je i Francuska nadigrala Italiju, a minimalnim omjerom 1,5:0,5 je Slovenija pobijedila Švicarsku, kao i Njemačka Slovačku. Poslije drugoga kola vode šahistice Francuske s 4 boda, Slovenija i Češka imaju po 3,5 , Njemačka 3, Slovačka 2,5, Hrvatska 2, Švicarska 1, Austrija 2 ima 0,5 boda, a Italija i Austrija 1 su bez bodova.

Rezultati 2. kola šahista:

HRVATSKA - MAĐARSKA 2:2 (B. Kovačević-Ruck remi, Janković-Csebe 0:1, Brkić-Papp 1:0, Šarić-Berczes remi), Austrija - Češka 1,5:2,5 , Slovenija - Švicarska 2,5:1,5, Francuska - Italija 3:1, Slovačka - Njemačka 2,5:1,5.

Poredak na ljestvici: Hrvatska, Slovenija i Slovačka po 5,5 bodova, Mađarska 5, Češka 4,5 , Francuska 4, Švicarska 3,5 , Austrija 2,5 , Italija i Njemačka po 2 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙