FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: IDF poziva na stvaranje županijske vlasti u Istri bez IDS-a

PULA,25. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskog demokratskogforuma (IDF) Luciano Delbianco uputio je danas pismo čelnicimaistarskog SDP-a, HDZ-a, HSU-a te Koaliciji Istra kojim ih poziva naformiranje izvršne vlasti u Istarskoj županiji bez IDS-a.
PULA,25. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskog demokratskog foruma (IDF) Luciano Delbianco uputio je danas pismo čelnicima istarskog SDP-a, HDZ-a, HSU-a te Koaliciji Istra kojim ih poziva na formiranje izvršne vlasti u Istarskoj županiji bez IDS-a.

Koaliciju Istra čine županijske organizacije HNS-a, HSS-a, LS-a, HSLS-a i DSZ-a.

Pozivajući se na referendum o zabrani rasprodaje istarskog zemljišta, koji je svojim potpisom podržalo 12.500 građana Istre, predsjednik IDF-a smatra da bi volju građana trebalo poštivati.

"Tadašnja jednostranačka IDS-ova vlast nije željela poštivati legitimno pravo građana Istre za referendumom, a na netom završenim izborima građani Istre nisu dali potporu IDS-ovu programu u kojem značajno mjesto zauzima projekt trgovačkog društva Brijuni-Rivijera koje može rasprodavati atraktivno istarsko priobalje bez sudjelovanja jedinica lokalne samouprave, a i bez sudjelovanja i znanja županijske skupštine", navodi se u pismu predsjednika IDF-a Luciana Delbianca.

Pismo je danas upućeno čelnicima županijskih organizacija SDP-a, HDZ-a, HSU-a te Koalicije Istra.

Kako se navodi u pismu, ne dobivši dovoljnu potporu građana Istre za svoje projekte, "IDS traži u svojim koalicijskim partnerima pokriće i sukrivca za rasprodaju naše djedovine".

Poslijeizbornu suradnju u Istarskoj županiji IDS je dogovorio sa SDP-om, te na temelju toga ima većinu u novom sazivu županijske skupštine. IDS je osvojio 20 od ukupno 41 mandata u županijskoj skupštini, a SDP 5.

HDZ je također osvojio pet mjesta, HSU i IDF po četiri, dok je Koalicija Istra osvojila tri mandata u novom sazivu skupštine Istarske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙