FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS, SDP i HSU potpisali sporazum o zajedničkom upravljanju Pulom

PULA,27. svibnja 2005.(Hina) - IDS, SDP i HSU potpisali su danassporazum o zajedničkom upravljanju Pulom za mandatno razdoblje od2005. do 2009. godine.
PULA,27. svibnja 2005.(Hina) - IDS, SDP i HSU potpisali su danas sporazum o zajedničkom upravljanju Pulom za mandatno razdoblje od 2005. do 2009. godine.

Sporazum su potpisali predsjednik pulskog IDS-a Valter Drandić, predsjednik pulskog SDP-a Denis Martinčić te nositeljica liste Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) za Gradsko vijeće Pule Vesna Petrović.

Koalicija IDS-SDP na lokalnim je izborima osvojila 11 od ukupno 26 mjesta u pulskom Gradskom vijeću, dok je Hrvatska stranka umirovljenika dobila četiri mandata.

Sporazumom o upravljanju Pulom IDS, SDP i HSU suglasili su se da u budućem Gradskom poglavarstvu svaka stranka ima po tri člana.

Dogovoreno je i da predsjednik Gradskog vijeća bude kandidat SDP-a, odnosno najvjerojatnije Denis Martinčić te da će budući pulski gradonačelnik biti nositelj liste IDS-SDP, odnosno Valter Drandić.

HSU-u će pripasti mjesto jednog dogradonačelnika, dok će drugog dogradonačelnika dati lista IDS-SDP, i to na prijedlog pulske Zajednice Talijana.

Valter Drandić izjavio je kako sporazum o zajedničkom upravljanju gradom predstavlja volju građana Pule za novom politički stabilnom vlašću, u kojoj će u gradu vlast obnašati tri ozbiljne političke stranke.

Konstituiranje novog pulskoga Gradskog vijeća najavio je do 10. lipnja.

Predsjednika SDP-a Istarske županije Anton Peruško ocijenio kako je je koalicija između IDS-a, SDP-a i HSU-a normalna, logična i principijelna te da nije interesno klijentelistička, već isključivo programska.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je da se ovom suradnjom u Puli otvaraju nove perspektive i u suradnji između grada Pule i Istarske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙