FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Musharaf: Iran želi imati nuklearnu bombu

BERLIN, 28. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Teheran jako želi imatinuklearnu bombu, ocjenjuje pakistanski predsjednik Pervez Musharaf uintervjuu koji je u subotu objavio tjednik Der Spiegel, odbacujućiistodobno ideju o preventivnom ratu protiv Irana.
BERLIN, 28. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Teheran jako želi imati nuklearnu bombu, ocjenjuje pakistanski predsjednik Pervez Musharaf u intervjuu koji je u subotu objavio tjednik Der Spiegel, odbacujući istodobno ideju o preventivnom ratu protiv Irana.

Na pitanje kako bi bilo najbolje spriječiti iranski nuklearni program u vojnom području, pakistanski čelnik je odgovorio: "Ne znam. Jako žele imati bombu".

Preventivni rat protiv Irana izazvao bi "propast u sadašnjem stanju u svijetu. To bi izazvalo pobunu u muslimanskom svijetu. Zašto otvarati nova bojišta", pita se pakistanski predsjednik.

"Protivimo se širenju", ističe Musharaf dodajući da suprotno Pakistanu koji se opskrbio nuklearnim naoružanjem jer ga je posjedovao indijski susjed, "Iran nema zajedničkih granica s Izraelom", gdje je pohranjeno nuklearno oružje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙