FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan neće poduzeti akciju protiv Tajvana

TOKIO, 21. lipnja 2005. (Hina/DPA) - Japan ne planira poduzeti akcijuprotiv tajvanske fregate blizu spornih otoka u istočnom Kineskom moru,izjavio je u utorak direktor japanske agencije za obranu YoshinoriOno.
TOKIO, 21. lipnja 2005. (Hina/DPA) - Japan ne planira poduzeti akciju protiv tajvanske fregate blizu spornih otoka u istočnom Kineskom moru, izjavio je u utorak direktor japanske agencije za obranu Yoshinori Ono.

Tajvan je u utorak poslao fregatu, koju prate dva patrolna broda s raketama, s ministrom obrane, predsjednikom parlamenta i novinarima kako bi proglasili suverenitet o vode kod otoka na koje pravo polaže i Japan. Japan, Tajvan i Kina spore se oko otoka koji se nazivaju Senkaku na japanskom, Tiaoyutai na tajvanskom i Diaoyu na kineskom. Ti nenastanjeni otoci su pod kontrolom Japana ali pravo na njih polažu i Tajvan i Kina.

Na konferenciji za novinare Ono je kazao da je japanska vlada upozorila Tajvan u utorak preko Udruge za razmjenu u Taipeiju, de facto japanskog veleposlanstva na Tajvanu u nedostatku diplomatskih veza, da će slanje brodova nepotrebno podići napetosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙