FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajvan šalje ratni brod u vode osporavane s Japanom

TAIPEI, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Tajvan je poslao u utorak skupinuratnih brodova u vode na koje taj otok i Japan polažu pravo, sministrom obrane i skupinom zastupnika na palubi fregate.
TAIPEI, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Tajvan je poslao u utorak skupinu ratnih brodova u vode na koje taj otok i Japan polažu pravo, s ministrom obrane i skupinom zastupnika na palubi fregate.

Ministar Li Jye, predsjednik parlamenta Wang Jin-pyng, zastupnici, stotinjak novinara i ribara sudjeluju u inicijativi više od 100 km sjeverno od Tajvana na palubi fregate Fengyang.

Wang, koji pripada glavnoj oporbenoj stranci Kuomintang, objasnio je da se radi o "izražavanju naše želje da zaštitimo ribare".

Fregatu prate dva patrolna broda s raketama koji trebaju doploviti do 60 nautičkih milja sjevernoistočno od Suaoa, ribarske luke na sjeveroistočnoj obali Tajvana.

Do inicijative je došlo nakon što su ribari optužili tajvansku vladu da ih dovoljno ne štiti u spornim vodama, tradicionalnom ribarskom zonom već generacijama.

Ribari koji tvrde da ih u osporavanim vodama uznemiruju Japanci zaprijetili su podizanjem kineske zastave ako ne dobiju pojačanu zaštitu.

Istočni dio Kineskog mora poprište je više razmirica između Kine, Japana i Tajvana koji svaki traže lanac otočića - Senkaku na japanskom ili Diaoyu na kineskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙