FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

TAIPEI - Tajvan je poslao u utorak skupinu ratnih brodova u vode na koje taj otok i Japan polažu pravo, s ministrom obrane i skupinom zastupnika na palubi fregate. Ministar Li Jye, predsjednik parlamenta Wang Jin-pyng, zastupnici, stotinjak novinara i ribara sudjeluju u inicijativi više od 100 km sjeverno od Tajvana na palubi fregate Fengyang. Wang, koji pripada glavnoj oporbenoj stranci Kuomintang, objasnio je da se radi o izražavanju Tajvanske želje da zaštiti svoje ribare. Do inicijative je došlo nakon što su ribari optužili tajvansku vladu da ih dovoljno ne štiti u spornim vodama, tradicionalnom ribarskom zonom već generacijama. Istočni dio Kineskog mora poprište je više razmirica između Kine, Japana i Tajvana koji svaki traže lanac otočića - Senkaku na japanskom ili Diaoyu na kineskom.

PEKING - Južnokorejski premijer Lee Hae Chan doputovao je u utorak u Kinu gdje će tijekom trodnevnog posjeta sa svojim domaćinima razgovarati o ponovnom pokretanju pregovora o sjevernokorejskom nuklearnom programu. "Kina i Južna Koreja će imati opsežnu razmjenu mišljenja o šestostranim pregovorima i nuklearnom pitanju na Korejskom poluotoku tijekom premijerovog posjeta", prenosi kineska agencija Xinhua (Nova Kina). Lee bi se trebao susresti sa kineskim premijerom Wen Jibaom, predsjednikom Hu Jintaom i ostalim visokim kineskim dužnosnicima.

MOSKVA - Ruska raketa, koja je u svemir trebala prenijeti vojni satelit, srušila se u utorak nedugo nakon polijetanja, javljaju ruske novinske agencije. Prema službenim izvorima nitko nije ozlijeđen kada se raketa Molnia-M srušila na području rijetko naseljenog Tjumena na zapadu Sibira. Raketa je lansirana sa vojnog poligona Pleseck, a helikopteri su uključeni u potragu za ostacima rakete i satelita. "Vojni komunikacijski satelit nije postavljen u orbitu zbog kvara motora na raketi nosaču", prenosi agencija Itar riječi Alekseja Kuznjecova, glasnogovornika ruskog svemirskog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙