FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj samoubojstava u Tajvanu u porastu

TAIPEI, 7. lipnja 2005. (Hina/DPA) - Stopa samoubojstava u Tajvanunastavlja rasti u 2004. godini s 3.468 osoba koje su digle ruku nasebe, što predstavlja prosjek od približno 10 samoubojstava dnevno ilijedno samoubojstvo svakih 2,5 sata, priopćile su u utorak zdravstvenevlasti.
TAIPEI, 7. lipnja 2005. (Hina/DPA) - Stopa samoubojstava u Tajvanu nastavlja rasti u 2004. godini s 3.468 osoba koje su digle ruku na sebe, što predstavlja prosjek od približno 10 samoubojstava dnevno ili jedno samoubojstvo svakih 2,5 sata, priopćile su u utorak zdravstvene vlasti.

U 2004. godini 3.468 Tajvanaca počinilo je samoubojstvo, 273 više nego prethodne godine. Stopa samoubojstava iznosila je 15,31 na svakih 100 tisuća stanovnika, objavljuje Ministarstvo zdravstva u godišnjem izvješću o mortalitetu.

Muškarci čine 67,7 posto počinitelja samoubojstva, a primijećen je porast među mladima koji su si okončali život, kaže se u izvješću.

"Osamdeset posto počinitelja samoubojstva bolovalo je od mentalnih bolesti, posebice depresije. Stoga moramo poboljšati prevenciju među depresivnim pacijentima i organizirati njegu onima koji su pokušali samoubojstvo", rekao je dužnosnik ministarstva Chao Kun-yu na konferenciji za tisak.

Sociolozi za porast stope samoubojstava u Tajvanu krive izolaciju, stres na poslu, nezaposlenost, depresiju i nedostatak prevencije.

Od 1982. samoubojstvo je deveti uzrok smrti u Tajvanu.

Prema podacima WHO-a, u svijetu najvišu stopu samoubojstava ima Litva, a slijedi Rusija. Južna Indija ima najvišu svjetsku stopu samoubojstava među ženama, uzrokovanu siromaštvom i predrasudama spram žena.

Japan ima najvišu stopu u Aziji. Prošle godine 32.325 Japanaca počinilo je samoubojstvo, što je prosječno 88 samoubojstava dnevno ili gotovo jedno samoubojstvo svakih 15 minuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙