FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren "ITI 2005."

CAVTAT/ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija oinformatičkim tehnologijama "Information Technology Interfaces ITI2005" otvorena je danas u Cavtatu, a trajat će do 23. lipnja, aposebna je tema ovogodišnje 27. konferencije mrežno računalstvo ili"High Performance Computing, Networking and Grids".
CAVTAT/ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija o informatičkim tehnologijama "Information Technology Interfaces ITI 2005" otvorena je danas u Cavtatu, a trajat će do 23. lipnja, a posebna je tema ovogodišnje 27. konferencije mrežno računalstvo ili "High Performance Computing, Networking and Grids".

Temeljni cilj ITI konferencije je okupiti široki spektar sudionika iz znanstvenih i državnih institucija, industrije i poslovnih krugova, koji, u širem smislu, dijele zajednički interes za informatičke tehnologije, rekla je na svečanom otvaranju predsjednica Programskog odbora Vesna Lužar -Stiffler.

Međunarodna znanstvena konferencija, koju organizira zagrebački Sveučilišni računski centar (SRCE) već 31 godinu, tradicionalno okuplja znanstvenike i stručnjake iz različitih područja informatike i računarstva.

Danas, kada je potpuna specijalizacija u svakodnevnom radu neminovna, okupljanja koja potiču interdisciplinarnu razmjenu znanja i mogućnost uvida u 'susjedna' područja doprinose kvaliteti znanstvenih istraživanja i širini pogleda u trenucima donošenja strateških odluka, naglasio je u svom pozdravnom govoru Zoran Bekić, predsjednik Organizacijskog odbora konferencije i ravnatelj Srca.

Konferencija je i ove godine okupila više od 150 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta, a održava se pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Konferenciju je otvorila dr. Diana Šimić, zamjenica državnog tajnika za e-Hrvatsku.

Konferencija ITI će u četiri radna dana sažeti gotovo 80 posto svega što se može znati o današnjim informacijskim i komunikacijskim tehnologijama kroz mnoštvo predavanja koja će održati svjetski priznati eksperti.

Na konferenciju je pristiglo 155 radova 338 autora, od kojih 242 dolazi iz 33 zemlje, a 96 iz Hrvatske. Ove godine u odnosu na prošlu na konferenciju je stiglo 16 posto više radova.

U sklopu konferencije ITI 2005 održat će se također i tradicionalni 12. Susret biometričara i 10. biometrijska škola koju organizira Hrvatsko biometrijsko društvo.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙