FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IBM Hrvatska planira ostvariti 10 posto veće prihode od softvera

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Informatička tvrtka IBM Hrvatskaplanira u ovoj godini ostvariti 10 posto veće prihode od softvera, aprema podacima analitičke kuće IDC, ta je tvrtka lani ostvarila oko 17milijuna dolara prihoda od softvera.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Informatička tvrtka IBM Hrvatska planira u ovoj godini ostvariti 10 posto veće prihode od softvera, a prema podacima analitičke kuće IDC, ta je tvrtka lani ostvarila oko 17 milijuna dolara prihoda od softvera.

IBM Hrvatska danas je održao "Dan IBM Softvera", ključni događaj za svoju softversku grupu, koji se održava drugu godinu zaredom. Ove godine 140 informatičkih stručnjaka iz cijele Hrvatske moglo se upoznati sa najnovijim softverskim proizvodima i rješenjima za poslovanje "na zahtjev".

Direktor prodaje softvera u IBM Hrvatska Ivo Brbić kazao je u da u 2005. planiraju ostvariti rast od oko 10 posto na području softvera. U regiji središnja Europa, Bliski istok i Afrika, u koju je uključena i Hrvatska, rast prihoda od softvera na godišnjoj razini iznosio je oko 20 posto, a u Hrvatskoj je taj rast pratio rast regije.

Prema podacima IDC-a, tržište softvera u Hrvatskoj lani je vrijedilo 110 milijuna američkih dolara, a udio IBM-a je iznosio oko 17 posto.

Brbić je kazao kako se IBM strateški opredijelio da neće stvarati aplikativni softver, već middleware softver, odnosno rješenja koja omogućuju povezivanje raznih operativnih sustava sa raznim aplikativnim sadržajem. Dodao je kako je IBM povijesno uvijek bio orijentiran na velike sustava, ali da je svjestan kako je najveći rast tržišta softvera ostvaren u segmentu malih i srednjih tvrtki, pa su samim time i njihovi softverski proizvodi prilagođeni potrebama od najvećih do najmanjih tvrtki.

IBM ima 40 softverskih partnera u Hrvatskoj.

Svjetski IBM je lani ostvario ukupne prihode od 96 milijardi američkih dolara, od čega od softvera 13,7 milijardi dolara ili 34 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙