FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dell u Hrvatskoj ostvario 46 posto rast prodaje

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Jedan od vodećih svjetskihproizvođača računala, američka tvrtka Dell u Hrvatskoj je ostvarila 46postotni rast prodaje svih svojih uređaja ili dvostruko veći rast oddomaćeg informatičkog tržišta, izneseno je na današnjoj konferencijite tvrtke.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Jedan od vodećih svjetskih proizvođača računala, američka tvrtka Dell u Hrvatskoj je ostvarila 46 postotni rast prodaje svih svojih uređaja ili dvostruko veći rast od domaćeg informatičkog tržišta, izneseno je na današnjoj konferenciji te tvrtke.

Direktor Della za Adriatic regiju Andrew Nicholson kazao je da su na hrvatskom tržištu ostvarili rast prodaje stolnih računala od 51 posto, ali nije mogao, zbog politike kuće, dati broj prodanih računala, kao ni ukupni prihod Della u Hrvatskoj.

Dell na hrvatskom tržištu ima tri tvrtke partnera - Combis, Tecom i Kodeks, koje ne rade na standardan Dellov način prodaje računala preko Interneta, nego imaju skladišta.

Zanimljivo je da Dell u svijetu prodaje dnevno preko Interneta računalne opreme u vrijednosti 60 milijuna američkih dolara.

Iako je prvi u svijetu po prodaji računala sa 19 posto udjela svjetskog tržišta, te drugi u regiji EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika), u kojoj je i Hrvatska, sa 14 posto tržišnog udjela u drugom kvartalu ove godine, Dell po broju prodanih računala u Hrvatskoj nije među prvih pet tvrtki.

Bolja situacija za Dell u EMEA regiji je na tržištu pisača, gdje su, kako je kazao Nicholson, u četvrtom kvartalu 2004. uspjeli ući među prvih pet proizvođača printera.

Gledano prema strukturi prodanih uređaja u EMEA regiji 14 posto su stolna računala, 20 posto poslužitelji, 11 posto prijenosna računala, 39 posto radne stanice, a u cijeloj regiji Dell ima 148 partnera, od kojih 78 posto prodaje njihove proizvode putem klasične prodaje, a 22 posto preko Interneta.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙