FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno Nacionalno savjetovanje o poduzetništvu

ŠIBENIK, 3. lipnja 2005. (Hina) - Malo i srednje poduzetništvo jeperjanica i žila kucavica hrvatskog gospodarstva, istaknuo je danaspotpredsjednik hrvatske Vlade Damir Polančec otvarajući devetoNacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje će se uŠibeniku održavati do 4. lipnja.
ŠIBENIK, 3. lipnja 2005. (Hina) - Malo i srednje poduzetništvo je perjanica i žila kucavica hrvatskog gospodarstva, istaknuo je danas potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Polančec otvarajući deveto Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje će se u Šibeniku održavati do 4. lipnja.

Govoreći o strateškim gospodarskim ciljevima hrvatske Vlade Polančec je kazao kako je gospodarski rast moguće ostvariti samo provođenjem strukturnih reformi, poticanjem i rastom malog i srednjeg poduzetništva te rastom izvoza.

Kazao je i kako će se Vlada i dalje fokusirati na poticanje proizvodnje, izvoza, investicija te razvoja poduzetništva, pri čemu će se istodobno voditi briga o ravnopravnom regionalnom razvoju Hrvatske.

Podsjetio je kako su Hrvatskoj nužne strukturne reforme u zdravstvu i mirovinskom sustavu te kako će se reforme provoditi u crnoj metalurgiji, brodogradnji te Hrvatskim željeznicama. Dodao je i da će se nastaviti s ulaganjima u ceste, pruge i luke, kao i u turizam.

Savjetovanje, kojeg organizira Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, okupilo je oko 800 sudionika, a u dva dana rada na Savjetovanju će se govoriti o brojnim temama značajnim za gospodarski razvoj. Tako će biti riječi o poticajnim mjerama namijenjenih malom i srednjem poduzetništvu, normama kao uvjetu za uključivanje gospodarstva na tržište Europske unije, financiranju poduzetništva putem lokalnih garantnih fondova te povezivanju znanosti i proizvodnje s konkretnim primjerima iz prakse.

Tijekom savjetovanja održat će se i radionice na kojima će predstavnici gospodarskih subjekata upoznati prisutne s uspješnim građenjem vlastitog branda, clusterima, te kako se uključiti u Program Phare 2005.

Drugog dana Savjetovanja, u subotu 4. lipnja proglasit će se najbolji mali i srednji poduzetnik/ca, najbolji mladi poduzetnik, najbolji izvoznik, najbolja primijenjena inovacija i najbolja poduzetnička zona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙