FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku od 2. do 4. lipnja

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Deveto Nacionalno savjetovanje ogospodarstvu i poduzetništvu održat će se u Šibeniku od 2. do 4.lipnja u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada ipoduzetništva.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Deveto Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu održat će se u Šibeniku od 2. do 4. lipnja u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Na Savjetovanju će se, kako je danas na konferenciji za novinare istaknuo ministar Branko Vukelić, predstaviti brojne teme značajne za gospodarski razvoj, poput poticajnih mjera namijenjenih malom i srednjem poduzetništvu, normama kao uvjeta za uključivanje gospodarstva na tržište Europske unije, financiranje poduzetništva putem lokalnih garantnih fondova te povezivanje znanosti i proizvodnje s konkretnim primjerima iz prakse.

Tijekom savjetovanja, dodao je Vukelić, održat će se i radionice na kojima će predstavnici gospodarskih subjekata upoznati prisutne s uspješnim građenjem vlastitog branda, clusterima, te kako se uključiti u Program Phare 2005.

Državna tajnica Tajana Kesić Šapić kazala je kako svaka tema koja će se obrađivati tijekom savjetovanja osim teoretskog dijela ima i praktični dio, odnosno primjer iz prakse koji će se predstaviti na radionicama.

U sklopu Savjetovanja, kako je najavljeno, proglasit će se najbolji mali i srednji poduzetnik/ca, najbolji mladi poduzetnik, najbolji izvoznik, najbolja primijenjena inovacija i najbolja poduzetnička zona.

Ministar Vukelić je istaknuo kako će tijekom lipnja biti dovršene i predstavljene dvije studije - studija o vrednovanju projekata Ministarstva te studija o troškovima poslovanja u Hrvatskoj. Te će studije, kazao je Vukelić, biti podloga za izradu nastavka Strategije razvija poduzetništva za razdoblje od 2007. do 2013. godine.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙