FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladimir Jordan ponovo predsjednik HSU-a

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Vladimir Jordan, koji je u petakponovo izabran za predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, rekaoje da HSU radi na ostvarenju Sporazuma s Vladom "do granice realnihmogućnosti" i poručio da neće prihvatiti raspravu o eventualnojmodifikaciji formule za usklađivanje mirovina.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Vladimir Jordan, koji je u petak ponovo izabran za predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, rekao je da HSU radi na ostvarenju Sporazuma s Vladom "do granice realnih mogućnosti" i poručio da neće prihvatiti raspravu o eventualnoj modifikaciji formule za usklađivanje mirovina.

"Izborni program HSU-a ugrađen je u Sporazum s Vladom 3. prosinca 2003. i sada uporno i racionalno radimo na njegovu ostvarenju do krajnjih granica realnih mogućnosti", kazao je Jordan i dodao da će na tome nastojati i nadalje, "sve dok se ostvaruje što se zbilja može i dok se može ostvariti".

"Ako te mogućnosti više ne bude, tek tada se može govoriti o raskidu suradnje (s HDZ-om) i ići u svjestan rizik da se izgubi što je već postignuto", rekao je Jordan obraćajući se sudionicima 5. redovne i izborne skupštine HSU-a, održane danas na Zagrebačkom velesajmu.

Jordan je međutim naglasio da predstavnici umirovljenika neće prihvatiti raspravu o eventualnoj modifikaciji formule za usklađivanje mirovina.

"Ne smije nas obeshrabriti što u sadašnjem trenutku realnost nekih od pitanja iz Sporazuma izgleda upitnom. Iskustvo nam kaže da ništa ne možemo dobiti na pladnju i da se za sve valja izboriti", kazao je Jordan.

Članovi Skupštine HSU-a složili su se da "ne žele mijenjati vodstvo koje pobjeđuje" i podržali su i ostale dosadašnje čelnike stranke.

Tako će dopredsjednik HSU-a i nadalje ostati Josip Sudec, a potpredsjednici će biti Dragutin Pukleš, Silvano Hrelja, Ante Kriletić, Božidar Posavec i Franc Ferenčak.

Sudec, Pukleš i Hrelja ujedno su HSU-ovi saborski zastupnici.

Jordan je naglasio da nakon lokalnih izbora HSU ima i 245 vijećnika u općinskim, gradskim vijećima i županijskim skupštinama.

"Zajednički nam je cilj ostvarivanje boljeg materijalnog i socijalnog položaja oko milijun i 22 tisuće umirovljenika koji imaju prosječnu mirovinu od 1.829 kuna", rekao je Jordan u govoru na Skupštini.

Pohvalio je Vladu što je u mirovinu uključila dodatak 100 kuna plus šest posto, povećala neoporezivi dio mirovina i odredila povoljnije cenzuse za oslobađanje od dijela troškova zdravstvene zaštite članova obitelji svih osiguranika.

Na današnjoj skupštini HSU-a potporu toj stranci dali su Sindikat umirovljenika Hrvatske, Matica hrvatskih umirovljenika i druge udruge koje su upozorile da je danas dvije trećine umirovljenika na granici siromaštva, a gotovo 144.000 umirovljenika ima ovrhu nad mirovinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙