FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Braniteljske udruge u akciji za izgradnju kuće generala Gotovine

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Pod pokroviteljstvom Udruge VIDDR-a(Vojni invalidi i dragovoljci Domovinskog rata) održan je danas radnisastanak predstavnika udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog ratau vezi s akcijom "Ne ponovilo se, generale", kojoj je cilj pomoć uizgradnji kuće obitelji generala Ante Gotovine u Pakoštanima.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Pod pokroviteljstvom Udruge VIDDR-a (Vojni invalidi i dragovoljci Domovinskog rata) održan je danas radni sastanak predstavnika udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u vezi s akcijom "Ne ponovilo se, generale", kojoj je cilj pomoć u izgradnji kuće obitelji generala Ante Gotovine u Pakoštanima.

Predsjednik VIDDR-e Božo Drmić istaknuo je da je riječ o svojevrsnom prosvjedu protiv odnosa prema hrvatskim braniteljima i načinu rada pojedinih braniteljskih udruga koje, politizirajući, izvlače za sebe najveći dio proračunskog novca namijenjenog hrvatskim braniteljima.

Protivimo se da se braniteljske udruge bave politikom, rekao je Drmić, pojasnivši, na novinarsko inzistiranje, da pritom misli na saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića, te predsjednika HVIDR-a Đuru Dečaka i predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tomislava Merčepa .

Akciju su podržali - u ime Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tom Kačinari, braniteljske udruge Kumrovac '91. pukovnik Srećko Herceg, Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Vjekoslava Karešin, Udruge dragovoljaca Domovinskog rata '91. Zlatko Brozinčević-Mačak, te u ime Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Vlado Marić, a potporu su potvrdile splitska HVIDR-a i zadarska Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Protivljenje inicijativi izrazio je predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ivan Pandža jer smatra da general Gotovina nije socijalni slučaj i da ne treba tako raditi, iako drži da je akcija dobronamjerna. Također je rekao da je trebalo prethodno konzultirati obitelj Gotovina.

Predsjednik VIDDR-e Drmić rekao je da je obitelj Gotovina već upoznata s inicijativom i da već postoji znatan broj članova dragovoljačkih udruga koji su spremni raditi besplatno. Razmatra se i mogućnost otvaranje posebnog računa za donacije i vodi se računa o tome da Haški sud i Vlada takvu pomoć ne shvate kao potporu bijegu generala Gotovine, rekao je Drmić. U slučaju da obitelj Gotovina ipak ne prihvati takvu vrstu pomoći, sredstva će biti preraspodijeljena za pomoć drugim hrvatskim braniteljima, kazao je odgovarajući na novinarski upit.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙