FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodočašće Hrvatske vojske i policije u Lourdes

ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Više od 1200 pripadnika Hrvatskevojske i policije, Ministarstva branitelja, predstavnika udrugaproizašlih iz Domovinskog rata i hrvatskog vatrogastva uputilo sedanas na trinaesto hodočašće u Lourdes kako bi sudjelovali na 47.međunarodnom vojnom hodočašću.
ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Više od 1200 pripadnika Hrvatske vojske i policije, Ministarstva branitelja, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata i hrvatskog vatrogastva uputilo se danas na trinaesto hodočašće u Lourdes kako bi sudjelovali na 47. međunarodnom vojnom hodočašću.

Euharistijsko slavlje, prije polaska hodačasnika, u sjemenišnoj crkvi Srca Isusova na zagrebačkoj Šalati predvodio je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac.

Ovogodišnje međunarodno hodočašće održava se pod motom "S bogom u službi čovjeka i mira", podsjetio je na početku propovijedi vojni biskup, pozvavši hodočasnike da im Isus Krist bude izvorom mira i snage u svakodnevnom životu.

"Pojedinac i svijet čeznu za mirom u našem vremenu, dok ratne vatre bukte na mnogim mjestima. Opasnost rata visi nad cijelim svijetom kao Damoklov mač, iako se stalno govori o globalnom miru", istaknuo je u propovijedi Jezernac.

Po njegovim riječima živimo u svijetu nagomilanom oružjem koji nije svijet pravog nego lažnog mira i nitko u svijetu nije izuzet od borbe protiv zla i zloga. Dodao je kako je u toj životnoj borbi najvažnije imati vjeru u Isusa Krista.

Svečano otvorenje 47. međunarodnog vojnog hodočašća bit će 27. svibnja navečer. Hrvatski će hodočašnici 28. svibnja sudjelovati u svečanoj procesiji ispred glavnog svetišta te na zajedničkom molitvenom bdijenju u crkvi sv. Bernardice.

Misa za sudionike hodočašća bit će 29. svibnja prijepodne, a poslijepodne bit će upriličen svečni završetak i oproštaj.

Hrvatski hodačasnici u Zagrebu se očekuju 31. svibnja navečer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙