FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SYDNEY - Stariji i srčani bolesnici premješteni su iz svojih kreveta kako bi oslobodili prostor za pop kraljicu Kylie Minogue, nedavno hospitaliziranu radi odstranjenja karcinoma na dojci, piše jedan australski dnevnik. Kylie je dodijeljeno osam od 18 soba koliko ih ima na kardiologiji, odabranoj zbog izolirana smještaja u zgradi, tvrdi Herald Sun. U noći koja je prethodila dolasku dive u bolnicu Saint Francis Xavier Cabrini, na jugu Melbournea, neodređeni broj bolesnika primoran je prepustiti krevete kako bi se napravilo prostora Kylie i članovima njezine obitelji, dodaje dnevnik. Jedan je neimenovani liječnik ocijenio da je riječ o incidentu. Glasnogovornica bolnice Jackie Meiers kazala je pak da život nijednog pacijenta nije doveden u pitanje zbog boravka Kylie Minogue.

TOKIO - Broj osoba starijih od 90 godina u Japanu je prošle godine po prvi puta premašio milijun, a među njima su i rekordne 23 tisuće stogodišnjaka, objavila je japanska vlada u petak. Osobe starije od 65 godina, što je prosječna dob za odlazak u mirovinu, čine također rekordnih 19,5 posto od ukupno 127,69 milijuna stanovnika Japana, što je za 0,5 posto više nego 2003. godine, navodi se u izvješću. Sve starija populacija i niski natalitet prijete da će se druga ekonomija po veličini u svijetu suočiti s manjkom radne snage, smanjivanjem baze poreznih obveznika, te problemima s mirovinskim sustavom zbog sve manjeg broja radno sposobnih koji će uzdržavati sve veći broj umirovljenika.

NEW YORK - Rijetka pogrešno otisnuta poštanska marka iz 1914. - na kojoj se vidi zrakoplov okrenut naopako - prodana je na dražbi za 525 tisuća dolara, što je najveća cijena postignuta za neku američku marku iz 20. stoljeća, objavila je u petak aukcijska kuća Siegel Auction Galleries. Marku "Jenny" kupio je neimenovani kolekcionar, objavila je kuća. Odlično očuvana poštanska marka jedna je od ukupno stotinu preostalih pogrešno tiskanih maraka "Jenny", od kojih mnoge više nisu u dobrom stanju. Ukupno je pogrešno otisnuto 700 maraka, ali je stotinu maraka 1914. godine pušteno u optjecaj prije nego su poštanski inspektori primjetili pogrešku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙