FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanci su po prvi puta uspješno klonirali ljudski embrio; znanstvenici s Newcastle University uzeli su jajašca 11 žena, uklonili genetički materijal i zamijenili ga s DNA molekulama iz embrionalnih matičnih stanica, objavio je BBC. Tri dobivena klona živjela su i rasla u laboratoriju puna tri dana, a jedan je poživio i pet. Osnovna je svrha ovog istraživanja stvaranje kloniranih embrija čije će se matične stanice moći izdvojiti i iskoristiti za liječenje bolesti. Terapeutsko kloniranje dozvoljeno je u Britaniji, iako je reproduktivno kloniranje, čiji je cilj stvaranje djeteta, izvan zakona stavljeno 2001. Ujedinjeni Narodi nedavno su izglasali zabranu svakog ljudskog kloniranja, ali deklaracija nije obvezujuća pa Britanci mogu nastaviti s terapeutskim kloniranjem.

SARAJEVO - Poštovatelji lika i djela Josipa Broza Tita najavili su da će 25. svibnja, na rođendan bivšeg jugoslavenskog predsjednika koji se nekada slavio kao Dan mladosti, proglasiti državu 'Titoslaviju', otkriva na svojoj web stranici Udruženje građana Mirovna akcija humanista iz Rakovice pored Sarajeva. Titoslavija je virtualna tvorevina koja posjeduje sve državne simbole kao što su, grb, zastava (crvena s likom druga Tita), pečat, ustav, himna. Himna republike Titoslavije je pjesma "Druže Tito mi ti se kunemo. Svaki državljanin može posjedovati i pasoš koji će ishoditi popuni li obrazac priložen u PDF formatu i pošalje ga uz fotografiju i naknadu izraženu u konvertibilnim markama, eurima ili američkim dolarima.

NEW YORK - Porculanski pribor za umivanje, koji je pripadao Madame Pompadour prodan je u srijedu u New Yorku za više od 1,8 milijuna dolara, što je dosad najveća cijena za neki komad francuskog poruclana, izjavila je u četvrtak aukcijska kuća Christie's. Pribor, koji je izrađen 1754. za ljubavnicu Luja XV., uključuje posudu za vodu sa slavinom u obliku dupina i umivaonik, sve od porculana iz Vincennesa ukrašenog cvjetnim vijencima, na pozlaćenom nosaču. Bio je procijenjen između 150.000 do 300.000 dolara. Kupac je htio ostati anoniman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙