FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Predstavnica Grčke Helena Paparizou s pjesmom "My Number One" pobjedila je na 50. natjecanju za pjesmu Eurovizije, a Boris Novković i Lado osvojili su 11. mjesto. Natjecanje je održano u subotu navečer u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu, uz jake mjere sigurnosti i u nazočnosti predsjednika Viktora Juščenka. Hrvatski predstavnik Boris Novković i Lado s pjesmom "Vukovi umiru sami" osvojili su 115 bodova, što im je donijelo 11. mjesto. Pobjednica je osvojila 230 bodova, a posebnu nagradu na proglašenju pobjednika uručio joj je predsjednik Juščenko.

CANNES - Belgijanci Jean Pierre i Luc Dardenne u subotu su na 58. Međunarodnom festivalu u Cannesu osvojili Zlatnu palmu za najbolje filmsko ostvarenje ovogodišnjeg festivala "Dijete", izvijestili su u subotu mediji. Braći Dardenne to je druga Zlatna palma za najbolje filmsko ostvarenje, prvu su dobili 1999. za film "Rosetta", a osim njih po dvije su Palme dobili Emir Kusturica, Bille August, Francis Ford Coppola i Shohei Imamura.

BEOGRAD - Slavni talijanski tenor Luciano Pavarotti održao je u subotu u beogradskoj sportskoj dvorani "Pionir", pred više od četiri tisuće ljudi koncert za pamćenje. Uz pratnju orkestra Kamerata Serbika i pod dirigentskom palicom Leonea Madjere, uz Pavarottija je kao gost nastupila i talijanska sopranistica Simona Todaro. Koncert je trajao oko dva i pol sata, a na programu su bile talijanske kancone, kao i arije iz opera "Boemi" i "Toska". Kao veleposlanik dobre volje Ujedinjenih naroda, Pavarotti je poručio da je on uvijek za mir i zajedno sa Simonom Todaro otpjevao je "Ave Mariu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙