FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 5. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Dvojica Britanaca koje je list The Sun optužio za pokušaj prodaje ukradenog primjerka najnovijeg nastavka pustolovina Harryja Pottera, optužena su za krađu, skrivanje knjige i ilegalno nošenje oružja. The Sun navodi da se incident zbio dok su dvojica optuženih pokušavala prodati jednome od njihovih novinara ukradeni primjerak Harryja Pottera za 50.000 funti (oko 75.000 eura). Šesti dio serije Harry Potter nazvan "Harry Potter ant the Half-Blood Prince" istodobno će 16. srpnja biti objavljen u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama. Prije toga datuma neće biti objavljen niti jedan redak. Policija je dodala da je ukradeni primjerak knjige na sigurnom a dvojica optuženih, puštena iz pritvora uz jamčevinu, pojavit će se na sudu početkom idućeg tjedna.

LONDON - Nedavni pronalazak jedne kosti majmuna na plaži Hartlepoola, na sjeveroistoku Engleske, oživio je lokalnu legendu prema kojoj je majmun u odori Napoleonovog vojnika optužen za špijunažu, osuđen i obješen u tom gradu. Mjesna policija je u petak potvrdila da u svibnju pronađena kost na jednoj od plaža grada pripada majmunu, a ne čovjeku. To otkriće je oživjelo legendu prema kojoj je jedan majmun u odori Napoleonovog vojnika uhićen na plaži Hartlepoola početkom 19. stoljeća, optužen za špijunažu u korist Francuza. Pošto je optuženi odbio odgovarati na pitanja lokalnih sudaca, proglašen je krivim, osuđen na smrt i obješen na uličnu svjetiljku. Iako mnogi povjesničari osporavaju vjerodostojnost te legende, ona obilježava grad pa je i maskota lokalne nogometne ekipe čovjek prerušen u majmuna.

ATENA - Želite li potrošiti još koju kaloriju, grohotom se smijte deset minuta na dan, preporučuju znanstvenici. Premda se smijeh, kad je riječ o trošenju kalorija, ne može usporediti s trčanjem, vožnjom bicikla ili dizanjem utega, znanstvenici tvrde da se glasnim smijehom 10 do 15 minuta na dan može potrošiti, ovisno o tjelesnoj težini, 10 do 40 kalorija, što je jednako komadiću čokolade. Za one koji su redovito smiju, to je, prema proračunima, jednako 2 kilograma na godinu, rekao je dr. Maciej Buchowski iz Medicinskog centra sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu na Europskoj konferenciji posvećenoj pretilosti. Od smijeha se ljudi osjećaju dobro, a smijeh je opisan kao najbolji lijek. Buchowski vjeruje da su on i njegovi kolege prvi u svijetu mjerili količinu energije potrebne za smijeh.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙