FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta:
ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta:

LONDON - Britanski umjetnik Damon Ablarn kritizirao je u petak Live 8, koncert za pomoć Africi svoga kolege Boba Geldofa, kao "suviše anglosaksonski" projekt. Dvadeset godina nakon Live Aida, koncerta na kojemu je okupio glazbenike za pomoć gladnima u Etiopiji, irski rocker Geldof najavio je koncerte u Londonu, Parizu, Rim, Berlinu, Edinburghu i Philadelphiji ne bi li svjetske čelnike iz najrazvijenijih zemalja pritisnuo da ne zaborave siromašni crni kontinent kada budu razgovarali o svjetskim projektima na godišnjem skupu u Škotskoj. Kritičari, međutim, zamjeraju Geldofu što nije uključio dovoljan broj crnačkih, a poglavito afričkih izvođača u londonski spektakl. "To je previše anglo-saksonski" projekt, rekao je pjevač Albarn za BBC. "Ako priređuješ zabavu u korist nekih ljudi, onda im valjda ne zalupiš vrata pred nosom - jer time samo razvijaš ideju da je Afrika stvar za sebe".

TAIPEI - Većina žena u Aziji smatra se neprivlačnima i debelima i gotovo pola njih je razmišljalo o plastičnoj operaciji, pokazalo je u petak ispitivanje javnog mišljenja. Jedna britansko-nizozemska kompanija koja proizvodi hranu i robu široke potrošnje, među kojom i kozmetičke proizvode, provela je anketu u 11 azijskih zemalja i regija, pozvavši 200 žena starih od 15 do 45 godina iz svake zemlje/regije da ispune upitnik. "Rezultati su pokazali da je većina azijskih žena nezadovoljna svojim izgledom. To je vrlo tužno", rekao je marketinški direktor Unilevera za Tajvan, Liu Chialing. Na popisu riječi koje su im ponuđene u upitniku da se opišu, većina žena (41 posto) je izabrala opis "jednostavna i prirodna", a samo 2 posto "lijepa". Mnoge azijske žene smatraju se debelima iako su u stvari normalne težine ili čak i mršave.

LONDON - Britanka koja je u svom domu u užasnim uvjetima držala 271 životinju, od kojih su mnoge bile izgladnjele i pokrivene izmetom, osuđena je na zatvorsku kaznu radi okrutnosti prema životinjama. Inspektor za zaštitu životinja koji je 2003. godine ušao u dom Rosalind Gregson u njemu je zatekao 246 pasa, uglavnom jorkširskih terijera, šesnaest ptica, među kojima su bile i rijetke papige, pet mačaka, dva mačića, zeca i činčilu. Kraljevsko društvo za sprječavanje okrutnosti prema životinjama (RSPCA) reklo je da su njeni inspektori kada su ušli u dom Gregsonove u sjevernoj Engleskoj imali teškoće s disanjem jer je kuća zaudarala po smeću i mokraći te da su i prozori bili uprljani izmetom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙