FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN osudio ponašanje pripadnika mirovnih snaga koji su seksualno zlostavljali

UJEDINJENI NARODI, 1. lipnja 2005. (Hina/AP) - Vijeće sigurnosti UN-aprvi put je u utorak navečer osudilo ponašanje pripadnika mirovnihsnaga koji su u misijama diljem svijeta seksualno iskorištavaliuglavnom žene i djevojčice.
UJEDINJENI NARODI, 1. lipnja 2005. (Hina/AP) - Vijeće sigurnosti UN-a prvi put je u utorak navečer osudilo ponašanje pripadnika mirovnih snaga koji su u misijama diljem svijeta seksualno iskorištavali uglavnom žene i djevojčice.

Osuda je stigla nakon istrage o zlostavljanjima koja su počinili pripadnici mirovnih snaga UN-a u misijama u BiH, Kosovu, Kambodži, Istočnom Timoru, Kongu i zapadnoj Africi. Skandal je izbio početkom godine kada se utvrdilo da su "mirovnjaci" stacionirani u Kongu ucjenjivali lokalno stanovništvo i za seksualne im usluge davali malo hrane i nešto sitniša.

Jordanski veleoslanik u UN-u, princ Zeid al Hussein, je kazao da niti jedna zemlja nije pošteđena svoje nečasne uloge u mirovnim misijama, te da je stoga lakše to priznati i kazniti vojnike koji seksualno zlostavljaju žene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙