FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro papuče za posjet hramovima Angkora

PHNOM PENH, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Uskoro će posjetitelji hramovakompleksa Angkora uz turističkog vodiča dobiti i papuče kako ne bioštetili taj kulturni dragulj Kambodže.
PHNOM PENH, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Uskoro će posjetitelji hramova kompleksa Angkora uz turističkog vodiča dobiti i papuče kako ne bi oštetili taj kulturni dragulj Kambodže.

Udruga Apsara, koja brine o stotinjak hramova izgrađenih od 9. od 14. stoljeća koji predstavjlaju najveću turističku atrakciju Kambodže, potpisala je ugovor s kompanijom koja će isporučiti papuče kako bi se sačuvalo kamenje hramova, kojim prođe više stotina tisuća turista svake godine.

"Već dugo to planiramo, ali do sada to nismo mogli primijeniti iz tehničkih razloga", rekao je zamjenik generalnog direktora Apsare.

Direkor Državnog udruženja turističkih poduzeća drži da papuče ne bi trebalo posuđivati, već bi trebale biti besplatne jer je ulaz u hram Angkor skup i iznosi 20 dolara po danu za odraslu osobu ili 40 dolara za 3 dana.

Apsara je već izazvala negodovanje turističkih udruženja najavivši prošlog mjeseca svoju namjeru da za tri dolara poveća cijenu ulaska u hram, što su mnogi protumačili kao namjeru "guljenja turista".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙