FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: Grubišić najavio osnivanje nove stranke

SLAVONSKI BROD, 15. lipnja 2005. (Hina) - Bivši predsjednikslavonskobrodskog HSS-a Boro Grubišić na današnjoj je konferenciji zanovinare najavio da će osnovati novu stranku, a predsjednika HSS-aZlatka Tomčića, Predsjedništvo i županijsko stranačko vodstvo pozvaoje da daju ostavke.
SLAVONSKI BROD, 15. lipnja 2005. (Hina) - Bivši predsjednik slavonskobrodskog HSS-a Boro Grubišić na današnjoj je konferenciji za novinare najavio da će osnovati novu stranku, a predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića, Predsjedništvo i županijsko stranačko vodstvo pozvao je da daju ostavke.

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke raspustilo je brodski ogranak i predsjednika Boru Grubišića isključilo iz stranke jer je suprotno stranačkoj politici na utemeljiteljskoj sjednici Gradskoga vijeća 10. lipnja dao potporu koaliciji HDZ - HSP - HSLS.

"Ne prihvaćamo osude i odluke Predsjedništva stranke. Ako te mjere ostanu na snazi, Gradska organizacija HSS sa 650 članova i Gradski odbor mogu osnovati novu građansku, demokratsku, stranku utemeljenu na izvornom učenju i ponašanju braće Radić", kazao je Grubišić.

Konferenciji za novinare nazočilo je tridesetak članova GO HSS-a, među njima i bivši župan Mato Dorić. Svi su nosili majice s HSS-ovim grbom i natpisom "Svi smo mi 13", aludirajući na Grubišićev 13. i presudan glas potpore vladajućoj gradskoj koaliciji HDZ-HSP-HSLS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙