FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: u PGŽ i Rijeci HSP ostvario najvrjedniji izborni rezultat

RIJEKA,19. svibnja 2005(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava AntoĐapić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci, prvoj kojuje sazvao od proglašenja izbornih rezultata, naveo da je rezultatHSP-a u Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci najvrjednije izbornoostvarenje te stranke.
RIJEKA,19. svibnja 2005(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci, prvoj koju je sazvao od proglašenja izbornih rezultata, naveo da je rezultat HSP-a u Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci najvrjednije izborno ostvarenje te stranke.

Đapić je rekao da je rezultat ostvaren u PGŽ i Rijeci, gdje će HSP imati dva vijećnika u gradskom vijeću i tri u županijskoj skupštini, pokazatelj da HSP može uspjeti u svim dijelovima Hrvatske ako ima kvalitetne ljude na lokalnoj razini.

Istaknuo je da je HSP ostvario uvjerljivo najveći uspon po broju osvojenih vijećničkih mjesta na ovim lokalnim izborima u odnosu na protekle, te da taj rezultat obvezuje stranku na nastavak "velikog posla koji obavlja".

Rekao je da je HSP u mogućnosti da sudjeluje u vlasti u 13 županija i da su razgovori o eventualnim koaliranjima u tijeku. Procijenio je kako bi, na temelju ovih rezultata, HSP na parlamentarnim izborima mogao osvojiti najmanje 15 mjesta u Saboru.

Đapić je ocijenio kako je nerealno očekivati da će pregovori o priključenju EU početi u lipnju, te da će to dodatno otežati vladinu poziciju pa su prijevremeni parlamentarni izbori vrlo realni. Kazao je da HSP neće rušiti Vladu, ali da ju neće "ni spašavati" ako neki od HDZ-ovih koalicijskih partnera prekine suradnju s vladajućom strankom.

Anto Đapić ocijenio je nedovoljno snažnima vladine reakcije na, kako je rekao, "puno afirmiranje četničkog pokreta u Srbiji uz podršku tamošnjih vlasti". Ustvrdio je da prosvjedne note nisu dovoljna mjera reakcije.

Izrazio je nezadovoljstvo neotvaranjem rasprave u Saboru o proširenju optužnice protiv Markača i Čermaka, što je tražio HSP, te je najavio da će ta stranka sama izraditi izvješće o suradnji Hrvatske i Haškog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙