FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stranku umirovljenika preuzeo ministar obrane

LJUBLJANA,20. svibnja 2005.(Hina) - Na izvanrednom kongresuDemokratske stranke umirovljenika (DESUS), koja je najmanja članicavladajuće koalicije, za predsjednika je izabran je Karl ViktorErjavec, ministar obrane u vladi Janeza Janše.
LJUBLJANA,20. svibnja 2005.(Hina) - Na izvanrednom kongresu Demokratske stranke umirovljenika (DESUS), koja je najmanja članica vladajuće koalicije, za predsjednika je izabran je Karl Viktor Erjavec, ministar obrane u vladi Janeza Janše.

Kako ocjenjuju slovenski analitičari, time je smanjena mogućnost da ta stranka eventualnim uskraćivanjem potpore blokira sadašnju četvoročlanu koaliciju desnog centra kojoj 4 zastupnika DESUS-a u parlamentu osiguravaju malu natpolovičnu parlamentarnu većinu.

Erjavec (45), diplomirani pravnik, zamijenio je na mjestu predsjednika stranke Antona Rousa koji se povukao "iz osobnih razloga".

Erjavec se zadnjih dana u ogorčenoj medijskoj kampanji uoči preuzimanja stranke morao braniti pred kritikama da je "politički konvertit" jer je u zadnjih godinu dana promijenio tri stranke. U zadnjoj je koalicijskoj vladi Antona Ropa bio državni tajnik za pravosuđe kao član Slovenske pučke stranke, uoči lanjskih parlamentarnih izbora upisao se u Liberalne demokrate (LDS), pa nakon toga prešao u DESUS.

Erjavec je ustvrdio da su koalicijski partneri u vladi do sada ispunili obveze iz koalicijskog ugovora prema umirovljenicima i da bi stranka iz vlade mogla istupiti samo kad bi se taj ugovor prekršio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙