FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen i peti pripadnik "Škorpiona" identificiran s video-vrpce

BEOGRAD,11. lipnja 2005.(Hina) - Glasnogovornica Okružnog suda uBeogradu Ivana Ramić potvrdila je u subotu agenciji Beta da je, natemelju tjeralice koju je taj sud nedavno raspisao, u petak uhićenbivši pripadnik jedinice "Škorpioni" Branislav Medić.
BEOGRAD,11. lipnja 2005.(Hina) - Glasnogovornica Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić potvrdila je u subotu agenciji Beta da je, na temelju tjeralice koju je taj sud nedavno raspisao, u petak uhićen bivši pripadnik jedinice "Škorpioni" Branislav Medić.

Medić je peti osumnjičeni za maltretiranje i ubojstvo šestorice Srebreničana, od kojih su četvorica bila maloljetna, kod sela Trnovo u srpnju 1995. godine, o čemu svjedoči snimak koji je javnosti nedavno prvi puta prikazan u sudnici Haaškog suda, u postupku protiv Slobodana Miloševića.

U pritvoru Okružnog suda u Beogradu nalaze se osumnjičeni za taj ratni zločin Slobodan Medić, zapovjednik te jedinice, te njeni pripadnici Aleksandar Medić, Pero Petrašević i Aleksandar Vukov, a policija još traga za Miloradom Momićem i Slobodanom Pavlovićem.

"Škorpioni" su formirani početkom rata u Hrvatskoj, a bili su na ratištima u Bosni i Hercegovini, a potom i na Kosovu. Jedinicu je osnovala Služba državne sigurnosti MUP-a Srbije, a kao njeni osnivači spominju se bivši načelnik te službe Jovica Stanišić i Franko Simatović, obojica haaški optuženici. Jedinica je, kako je prije nekoliko dana potvrdila Uprava za borbu protiv organiziranog kriminala MUP-a Srbije i formalno pripojena MUP-u Srbije 1999. godine, u vrijeme sukoba na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙