FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši dužnosnik Interpola u BiH oslobođen optužbe

SARAJEVO,14. lipnja(Hina) - Bivši zamjenik direktora ureda Interpola zaBosnu i Hercegovinu Asim Fazlić oslobođen je u utorak optužbe uprocesu koji je protiv njega vođen zbog zloporabe položaja na SuduBiH.
SARAJEVO,14. lipnja(Hina) - Bivši zamjenik direktora ureda Interpola za Bosnu i Hercegovinu Asim Fazlić oslobođen je u utorak optužbe u procesu koji je protiv njega vođen zbog zloporabe položaja na Sudu BiH.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Sussane Moller proglasilo je Fazlića u Sarajevu nevinim po svim točkama optužnice koja ga je teretila za zloporabu službenog položaja i nedopušteno distribuiranje i prikrivanje povjerljivih informacija.

Fazlić, koji je tijekom suđenja bio u pritvoru, optužen je da je navodno kriminalcima dostavljao podatke o policijskim tjeralicama i istragama, čime im je omogućavao bijeg od pravde, za što je primao novac.

Sudsko vijeće procijenilo je da tužitelj nije uspio dokazati navode optužnice jer je ona temeljena na iskazu samo jednog svjedoka, a svi su ostali dokazi bili neizravni.

Senad Kobilić, koji je bio optužen zajedno s Fazlićem, osuđen je na godina dana zatvora zbog iznude.

"Ovo sam i očekivao", izjavio je Fazlić nakon što je objavljena presuda, a njegova odvjetnica Senka Nožica je rekla kako još valja biti oprezan jer je riječ tek o prvostupanjskoj presudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙