FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG: Brojni pozivi građana o kršenju izborne šutnje jučer i danas

ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - GONG je danas i jučer zabilježiobrojne pozive građana o kršenju predizborne šutnje, najčešćedijeljenjem promidžbenih materijala.
ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - GONG je danas i jučer zabilježio brojne pozive građana o kršenju predizborne šutnje, najčešće dijeljenjem promidžbenih materijala.

Tako je danas fratar Ante Šilović u Prapatnici, općina Seget, na misi propovijedao da se mora glasovati za HDZ jer će inače sve propasti i neće se izgraditi spomenik Stepincu. Iz Dikla je dojavljeno o novim plakatima DC u mjestu, a i u Zadru su sinoć i jutros postavljeni novi plakati te stranke.

U Zagrebu se u Folnegovićevom naselju biračko mjesto nalazi u prostorijama mjesnog ogranka HDZ-a i na ulazu je službena ploča HDZ-a. Iz Zagreba i Siska troje građana je dojavilo da su jutros u sandučićima našli letke SDP-a u kojima se građani pozivaju da glasuju za SDP. U Zagrebu u Gajevoj ulici zamijećen veliki balon HDZ-a, a građani ponovno javljaju o telefonskim pozivima aktivista SIN-a. Aktivisti HDZ-a agitirali su za HDZ telefonom u Bolu na Braču i na ulici u Hrvatskoj Kostajnici, dok je u Petrinji promidžba HNS-a automobilom po gradu.

U Lanišću u Istarskoj županiji prijavljeno je nagovaranje birača od simpatizera Nezavisne liste Nevena Mikeca, a u Krasici (Primorsko-goranska županija) u sandučićima su jutros osvanuli letci HDZ-a.

Tijekom jučerašnjeg dana iz Makarske i Dubrovnika zaprimljene su dojave o lijepljenju plakata DC-a i distribuciji letaka DC-a u omotnicama ili poštanskim sandučićima, iz Zadra o letcima HSP-a i DC-a koji se distribuiraju po parkiralištima i automobilima, te iz Zagvozda o distribuciji letaka HB-a.

U Trogiru je u crkvi Gospe od Anđela dijeljena brošura s tekstom "Može li vjernik dati glas stranci koja se protivi izgradnji crkve? Sportskim rječnikom govoreći to je isto kao da član Hajduka navija za Partizan!!!".

Iz Imotskog i Vrgorca zaprimljene su dojave da se u BiH, uz granicu sa Hrvatskom, lijepe plakati HDZ-a, te da Radio Ljubuški tijekom cijeloga dana otvoreno poziva na glasovanje za HDZ na lokalnim izborima u RH.

Iz Bukovlja kod Slavonskog Broda je zaprimljena dojava o kidanju plakata HDZ-a te lijepljenju plakata koalicije SDP-HSS-HNS, a u iz Gradine u Virovitičko-podravskoj županiji zaprimljena je dojava o agitiranju za HSS jedne članice biračkog odbora.

U Zagrebu i okolici prijavljeno je ubacivanje letaka HDZ-a u sandučiće, dijeljenje letaka HNS-a, te telefonski pozivi aktivista SIN-a o potrebi izlaska na izbore. Letci HSP-a dijelili su se u Velikoj Gorici, a u Dugoj Resi je vozio kombi, oblijepljenom plakatima Nezavisne liste 7.

Iz Medulina su pristigle prijave o lijepljenju brojnih plakata nezavisne liste br. 8 nositelja Gorana Buića, te raznošenju poziva građanima da glasuju za tu listu. Iz Fažane je prijavljeno dijeljenje vrećica i letaka IDS-a u trgovini Mirakolo, u Lokvama distribucija letaka PGS-a po poštanskim sandučićima te lijepljenje plakata PGS-HSLS-Zeleni. U Korenici su građani nalazili letke HIP-a ispred vrata i u sandučićima, priopćio je GONG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙