FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prekinuta utemeljiteljska sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije

VIROVITICA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Utemeljiteljska sjednicaSkupštine Virovitičko-podravske županije prekinuta je zbog nedostatkakvoruma prije utvrđivanja Odbora za izbor i imenovanje i izborapredsjednika Skupštine.
VIROVITICA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Utemeljiteljska sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije prekinuta je zbog nedostatka kvoruma prije utvrđivanja Odbora za izbor i imenovanje i izbora predsjednika Skupštine.

Četiri vijećnika HSP-a napustila su sjednicu obrazloživši to "nezadovoljstvom zbog nepoštivanja dogovora između koalicija HSS-SDP-HNS i HSP-HSU".

Prethodno, nakon polaganja vijećničke prisege, sjednicu Skupštine napustilo je i 17 vijećnika koalicije HDZ-HSLS.

Predsjedatelj, najstariji vijećnik Dragutin Vukušić, zaključio je sjednicu i zakazao novu za dva tjedna.

Skupštinu Virovitičko-podravske županije čini po 17 vijećnika koalicija HSS-SDP-HNS i HDZ-HSLS, pet vijećnika HSP-a i dva vijećnika HSU-a - te jedan vijećnik - predstavnik srpske nacionalne manjine s liste HDZ-a.

Predsjednik županijskog HSP-a Zvonimir Šimić na konferenciji za novinare objasnio je izlazak HSP-ovih vijećnika. "Suprotno dogovoru HSS je odlučio za predsjednika Skupštine predložiti svog, a ne HSP-ova, kandidata. Nismo to mogli podržati pa smo napustili sjednicu. Bit ćemo i dalje otvoreni za razgovore s koalicijom, a ne isključujemo ni mogućnost pregovara s HDZ-om, pa ni nove izbore", rekao je Šimić.

Predsjednik županijskog HSS-a Željko Pecek, međutim, na konferenciji za novinare koalicije HSS-SDP-HNS tvrdi da ne vidi razloge za napuštanje sjednice. "Radili smo na tome da realiziramo sporazum i nije točno da nismo poštivali dogovor", rekao je Pecek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙